Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 січня 2023, питання №78382

Не надання відповіді на заяву

Підкажіть що робити і куди звертатися в разі ненадання відповіді військовою частиною на заяву.
03.12.2022 року мною особисто було вручено заяву, з відміткою про отримання на моєму другому екземплярі, в канцелярію військової частини. З 06.12.2022 року я звільнився з тієї частини. На дзвінки відповідають, що виконавець кудись поїхав, на схід, повернеться тоді вияснять. А як же ЗУ Про звернення громадян, надання відповіді у місячний термін. Вже минуло 1 місяць і 8 днів.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно, відповідь повинні були надати!

    Контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян здійснюють Верховна Рада України, народні депутати України, Президент України, Кабінет Міністрів України, Уповноважений з прав людини Верховної Ради України, Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети, депутати місцевих рад, а також міністерства, інші центральні органи виконавчої влади щодо підпорядкованих їм підприємств, установ та організацій (ст. 28 Закону України «Про звернення громадян»).

    У зв’язку з цим, у випадку ненадання відповіді, необхідно звертатись до органів, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян, із скаргою про ненадання відповіді.

    Також, контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян здійснює Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Для цього необхідно надіслати скаргу про ненадання відповіді.

    Також, Ви маєте право звернутись до суду із позовною заявою про зобов’язання надати письмову відповідь на звернення.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, звертайтесь до командира військової частини з відповідним рапортом.

    Телефонуйте на гарячу лінію Міністерства оборони України 0 800 500 442.

    Можете написати заяву до поліції.

    https://www.npu.gov.ua/onlajn-zvernennya

    1 ст. 367 КК України, передбачена у вигляді штрафу від 2000 до 4000 НМДГ або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    https://dbr.gov.ua/contact-forms

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України