Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 20 січня 2023, питання №78965

Шлюбний договір і спадщина

Добрий день. Я був офіційно одружений із жінкою, у шлюбі ми уклали шлюбний договір, згідно якого, на кого зареєстроване майно (квартира, авто), яке куплене у шлюбі, той і власник. Кілька років тому я купив авто, зареєстрував на себе. Зараз дружина померла. У неї є двоє спадкоємців мама-пенсіонерка і син неповнолітній від першого шлюбу. Вони наполягають, що мають право на частину авто. Чи справді мають?
прошу помогти мені з цим питанням. Чи майно належало у шлюбі лиш мені і зараз не ділиться між іншими ще спадкоємцями?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Правила спадкування майна Вашої дружини не повинні торкатися тої частини спільного майна, яка обумовлена шлюбною угодою.

    Буде бажання поговорити далі, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки

    Іван Клієнт рік тому

    Дякую! дай вам Бог здоров*я! Може скажете, чому нотаріус це заперечує, каже, що авто буде ділитися між мною, сином і мамою...Я читаю статті, форуми, от і ви пишете мені те, що я знайшов в інтернеті, а нотаріус..., ні, таки ділиться на всіх.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України