Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 16 лютого 2023, питання №80745

Алименты на троих детей

Есть у мужа двое детей от первого брака , бывшая подала на алименты он не знал , присудили по 1/4 на каждого от любого вида дохода. В так как должник то 50 процентов будут высчитывать, вопрос если я продам на алименты (судовой наказ у меня есть два года назад получила но в двс не обращалась , у нас один ребенок , в наказе написано что срок предьявления до 18 лет ребенку только 3 года)тоисть он будет должник и передо мной за два года , смогу ли я получить больше чем та семья?или лучше мужу подать на пересмотр алиментов в связи с тем что у него новая семья тоисть мы ребенок маленький , оф работы у него не было только как 5 месяцев есть, и в период неофициальной работы у него была поломана рука и 3 месяца он был нетрудоспособны документы есть.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Ірина!

    Нарахування аліментів на користь Вашої дитини може звичайно зменшити навантаження на зарплату чоловіка в сенісі сплати тих же аліментів на дітей від першого шлюбу, але не значно.

    Тут все одно прийдеться звертатись до суду.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Ірино!

    Розмір аліментів, визначений за рішенням суду може бути зменшено за рішенням суду за позовом платника у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення здоров'я та в інших випадках, передбачених Сімейним Кодексом.

    При визначенні розміру аліментів суд враховує:

    1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;

    2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;

    3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;

    3 - 1 ) наявність на праві власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав;

    3 - 2 ) доведені стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів;

    4) інші обставини, що мають істотне значення.

    Ваш чоловік в судовому порядку зможе зменшити розмір аліментів. Згідно судової практики зменшують з 1\4 до 1\6 доходу на дитину (можуть і менше залежить від обставин і доказів) .

    Якщо Ви подасте на стягнення аліментів , більше чим та сім'я отримати не зможете, адже аліменти діляться порівну на трьох дітей, а інша сім'я отримує аліменти на 2х дітей.

    З огляду на вищевикладене, можна зробити такий висновок: все буде залежати від позовних вимог. Суд буде враховувати всі факти, але розмір аліментів у будь-якому випадку буде не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років – 2272 грн;для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн)

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!

    .


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України