Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 лютого 2023, питання №81398

Документы на опекунство

Підкажіть будь ласка,який перелік документів потрібен для того щоб стати опікуном бабусі?Та з чого треба починати, який порядок дій? Дякую за увагу

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня.

    Ознайомтесь за посиланням

    https://legalaid.gov.ua/publikatsiyi/vstanovlennya...

    Встановлення опіки це дуже не лёгкий процесс, для яких цілей це вам потрібно? Можливо у вашому випадку краще оформити догляд, це набагато легше та бистріше.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Дмитре!

    Для опіки над бабусею треба в судовому порядку позбавляти її дієздатності. Якщо в неї не має серйозних психічних розладів, і вона не стоїть на обліку у ПНД, то навряд чи це Вам вдасться!

    Треба знати, для чого це Вам потрібно, лише після того можна надати повну відповідь на Ваше питання.

    Виникнуть додаткові питання, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Добрий вечір. Для призначання опікуна потрібно звернутись із заявою до органів опіки та піклування.

    Документи, за наявності яких органи опіки і піклування призначають опікуна: повідомлення державних, громадських організацій або заяви громадянина (громадян); копії свідоцтва про народження особи, що потребує опіки, або іншого документа, який підтверджує її вік; копія свідоцтва про смерть батьків або рішення суду про визнання громадянина безвісно відсутнім або оголошення їх померлими чи інших матеріалів, які підтверджують неможливість виховання дитини. Якщо опіка призначається над повнолітньою особою, - рішення суду про визнання даної особи недієздатною; акт обстеження умов життя особи, що потребує опіки, і опис її майна; довідки про стан здоров'я особи, що потребує опіки (якщо вона раніше проживала окремо), та майбутнього опікуна (піклувальника); довідка про місце проживання майбутнього опікуна і його заява про прийняття на себе обов'язків про опіку; акт перевірки умов життя майбутнього опікуна та висновок від органів опіки та піклування за місцем проживання опікуна про можливість виконувати опікунські обов'язки; довідка лікувальної установи про відсутність в сім'ї майбутнього опікуна (піклувальника) захворювань, що перешкоджають влаштуванню до нього особи, що потребує опіки.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України