Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 01 березня 2023, питання №81486

про выплату алиментов совершенолетнему ребенку

если совершенолетний ребенок который получает елементы, устроится официально работать,будут ли ему дальше зачислять елементы или снимут

Відповіді юристів (3)

    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 20 років досвіду

    Доброго дня, Вероніка!

    Аліменти будуть стягуватися відповідно до рішення суду (зазвичай вказується: "до закінчення навчання")...

    Для отримання більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися" поряд з моїм фото...

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Вероніка!

    Влаштування на роботу повнолітньої дитини може бути причиною для скасування аліментів. Повнолітній дитині аліменти виплачуються тільки у випадку навчання - до 23 років.

    Буде бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче відповім на Ваші питання!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Вероніко!

    Батьки можуть бути звільнені від обов'язку утримувати дитину, якщо дохід дитини набагато перевищує дохід кожного з них і забезпечує повністю її потреби.

    Батьки зобов'язані утримувати своїх повнолітніх непрацездатних дочку, сина, які потребують матеріальної допомоги, якщо вони можуть таку матеріальну допомогу надавати.

    Якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

    Однак, якщо дитина не працює, або працює, але коштів на оплату навчання або коштів пов’язаних з навчанням (проживання на час сесії, кошти на переїзди у місто, де навчається дитина, харчування, тощо) – не вистачає, то суд може врахувати ці обставини та визначити розмір аліментів, які необхідні дитині для продовження навчання.

    Отже, якщо Ви отримували аліменти як повнолітня непрацезданта дитина, то заключення трудового договору - це вагома підстава для припинення виплат.

    Якщо Ви навчаєтесь та офіційно працюєте, то Вам можуть зменшити або взагалі припинити виплати.

    Батьки можуть бути звільнені від обов'язку утримувати дитину тільки за рішенням суду.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України