Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 19 квітня 2023, питання №84085

Розподіл майна при розлученні

Добрий день. Я перебуваю у шлюбі. Двоє дітей, старший(7р) від першого шлюбу, меншому 4 місяці. Постало питання про придбання свого окремого житла через не сприятливі умови в сім'ї. Згідно закону до року меншого сина ми не можемо розлучитись. Батьки хочуть купити житло і оформити договором дарування або дарчої. Чи буде розподіл такого майна при розлученні?

Відповіді юристів (4)

    Богданов Микита
    Богданов Микита рік тому

    Юрист, м. Київ, 10 років досвіду

    Доброго дня. Майно, набуте за договором дарування буде особистою власністю. Але, для уникнення спорів в майбутньому краще укласти договір дарування після розірвання шлюбу.

    Як відзначається у пункті 23 постанови Пленуму Верховного Суду України від 21.12.2007 № 11 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя» вирішуючи спори між подружжям про майно, необхідно встановлювати обсяг спільно нажитого майна, наявного на час припинення спільного ведення господарства, з'ясовувати джерело і час його придбання. Відповідно до статті 57 Сімейного кодексу України особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

    Елена Клієнт рік тому

    А чи можна оформити на старшого сина, 7 років?

    • Богданов Микита
      Богданов Микита рік тому

      Юрист, м. Київ, 10 років досвіду

      так, але ви потім до 18 років не зможете перепродати або іншим чином розпорядитись цією квартирою. Купівля, дарування або продаж за участю дитини тільки після отримання дозволу від органів опіки та піклування

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олена!

    Нерухомість, отримана Вами під час шлюбу шляхом оформлення дарчої, при розділі майна в ході розлучення залишається у Вашій власності.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України