Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Громадянство, 27 квітня 2023, питання №84449

подвійне громадянство і перетин кордону

Маю громадянство України та однієї з країн ЄС, при цьому наразі проживаю в ЄС. Після отримання громадянства в ЄС змінив форму імені відповідно до поширеної в країні проживання. І в новому паспорті ім'я записане в новій формі зі "старим" прізвищем, а в українському - оригінальне. Хотів би відвідати Україну. Чи можу я перетнути кордон за європейським паспортом і так само потім виїхати за ним? Чи можуть прикордонники дізнатися про наявність українського громадянства?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Артуре!

    Скорше за все так ібуде, тобто прикордонники побачать, що Ви є громадянином України. Тому з виїздом можуть бути проблеми, оскільки наразі існують обмеження щодо перетину кордону військовозобов'язаними.

    У разі виникнення бажання продовжити розмову в приватному форматі, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Артуре!

    Це ризик, і прикордонники можуть побачити наявність у Вас українського громадянства. За умови з'ясування у Вас українського громадянства, виїзд для Вас буде заборонено.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України