Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

23 травня 2023, питання №85693

Міжшкільний навчально-виробничий комбінат

Вітаю!
Я навчаюсь у школі (10 клас), і щовівторка також у МНВК.
У мене питання: чи зобовʼязаний навчатися у МНВК?
Мене, перед навчальним роком, поставили перед фактом - обирай яку спеціальність (тобто не було вибору, чи взагалі там навчатися чи ні). Так от, чи мав я вибір (а вчитель казав, що ні, але я не сильному довіряю) відмовитися від навчання у МНВК?
Редаговано: Ще я отримав таке повідомлення від викладачки «ПАМʼЯТАЙТЕ - без пройденої
практи вас не переведуть в 11
клас!!!! Це згідно чинного законодавства міністерства освіти!!!» Як це розуміти? Не переведуть в 11 клас в школі чи в комбінаті? Як мені взагалі проходити практику, якщо я закордоном? (Насправді, я б міг це написати викладачці, але вона запитає за декілька завдань, які я не робив. Але, як прийдеться, то вже напишу) Які це поправки внесли, що без практики я не можу навчатися далі?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наскільки я знаю, навчання у МНВК здійснюється за заявою батьків, тому можливо в цьому справа. В цілому це не є обов'язкова освіта.

    • Ned Клієнт 11 місяців тому

      Найсмішніше, що я закордоном і ніякої заяви ніхто нікому не писав.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Обов'язковим для Вас в даному випадку є лише отримання загальної середньої освіти. Проте, якщо у Вас є можливість запобігти конфлікту, то я би радив Вам так і зробити.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України