Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 25 травня 2023, питання №85799

Розірвання договору про місцепроживання дитини

Доброго дня! Чоловік з травня місяця 22 р. в ЗСУ. У вересні місяці 22 р. між нами було укладено нотаріальний договір про місцепроживання сина (6 років) з батьком та за його адресою. В грудні 22 р ми розлучились. Фактично син проживає зі мною все життя за моєю адресою. Батько дитину не забрав та досі не звільнився зі служби. Чи можливо розірвати такий договір в суді та скільки це буде коштувати? Дякую!

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Дорбого дня, Оксана!

    Дійсно, Ви можете звернутись до суду з позовом про визначення місця прожтвання дитини у зв'язки зі зміненими обставинами.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перш за все, Вам необхідно звернутися до органу опіки та піклування для встановлення того факту, що дитина фактично мешкає з Вами, тобто договір батьком не виконується з незалежних від підстав.

    Це стане вагомим доказом при звернення до суду з позовом про припинення договору та встанволення місця мешкання дитини.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Позов подати можна, але дійсно для початку бажано зафіксувати факт проживання дитини саме з Вами.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України