Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 30 травня 2023, питання №86102

Как подать на наследство если нет документов на него

Квартира разрушена полностью.Отец погиб во время попадания ракеты в дом.Документов на квартиру нет.Имеет ли смысл входить в право на наследство?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Рекомендую подати на спадщину обов'язково! Ви маєте право на компенсацію за зруйноване житло батька.

    Закон України № 2923-ІХ передбачає, що у разі знищення або пошкодження житла або майна громадян, зокрема внаслідок війни, громадяни мають право на отримання компенсації від держави.

    Хто має право отримати компенсацію?

    Право на компенсацію мають громадяни України, які є:

    - власниками пошкоджених або знищених об'єктів нерухомого майна;

    - замовниками будівництва;

    - власниками спеціального майнового права на неподільні житлові об'єкти незавершеного будівництва, майбутні об'єкти житлової нерухомості або особами, які сплатили часткову ціну такого об'єкта та на користь яких зареєстровано обтяження речових прав на такий об'єкт відповідно до Закону України "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому"

    - особами, які здійснили інвестування/фінансування будівництва об'єктів будівництва, щодо яких отримано право на виконання будівельних робіт до набрання чинності Законом України «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому»;

    - членами житлово-будівельних (житлових) кооперативів, які викупили квартиру, інше житлове приміщення в будівлі, будинок садибного типу, садовий або дачний будинок кооперативу, але не оформили право власності на нього;

    - спадкоємцями вищезазначених осіб.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, обов'язково. Звертайтесь до нотаріуса,

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 11 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Так, є резон спадкувати Вам після батька. В нього мали бути ще деякі майно та гроші, наприклад на депозиті в банку. У випадку спадкування Ви успадкували б, зокрема, і право на компенсацію за зруйноване житло.

    В нотаріуса при спадкуванні потрібно платити відсоток від вартості успадкованого майна. Тепер зруйнована квартира майже нічого не коштує. Тому Ви маєте шанси небагато заплатити в нотаріуса при оформленні спадщини.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України