Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 04 червня 2023, питання №86331 150₴

Чи можна з українськими правами в 18 р. (категорія А) їздити в Німеччині?

Чи можна з українською категорією А в 18 їздити в Німеччині на мото 35+кВт? Так як в Німеччині тільки з 21 дозволяється їздити 35+кВт а до 18 35 кВт максимум.

Відповіді юристів (2)

    Иванюк Руслан Эдуардович
    100%
    Иванюк Руслан Эдуардович 11 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Вітаю, Українські права визнають в усіх країнах, які підписали Віденську конвенцію про дорожній рух. Тобто якщо ви маєте у посвідченні дозвіл на керування категорією А , ні яких проблем не буде. Це стосується не віку а саме категорії у Німечинні таку категорію видають просто з відповідного віку. А у нас з іншого, але якщо вона у вас відкрита ви маєте право на керування.

    Категорії А у Німечинні.

    1. Категория AM – мопеды – выдается автоматически с получением водительского удостоверения на управление легковыми автомобилями. Максимальная скорость до 45 км/час. Отдельно эту категорию можно получать с 16 лет.2. Категория A1 даёт право на управление легкими мотоциклами с рабочим объемом двигателя до 125 кубических сантиметров, и максимальной мощностью, не превышающей 11 киловатт. Отдельно эту категорию также, как и в случае с AM, можно получить в 16 лет.3. Категория A2 даёт право на управление мотоциклами с максимальной мощностью, не превышающей 35 киловатт. Отдельно эту категорию можно получать с 18 лет.4. Категория А даёт право на управление любыми мотоциклами без ограничений по мощности и скорости. Такую категорию можно получать с 24 лет или с 20 лет при условии владения правами категории А2 более 2 лет.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 11 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    18 липня 2022 року Рада ЄС, у зв’язку з вторгненням Росії в Україну, ухвалила Регламент Європейського парламенту та Ради про встановлення спеціальних та тимчасових заходів щодо водійських документів, виданих Україною відповідно до її законодавства. Регламент № (ЄС) 2022/1280 набуде чинності 27 липня 2022 року.

    Відповідно до статті 9 абз.2 Регламенту, це припиняється не пізніше 6 березня 2025 року або раніше, у разі втрати статусу захисту. Федеральне міністерство внутрішніх справ опублікувало на своїй сторінці відповідну інформацію про осіб, які мають право на це претендувати.

    • У разі якщо Ви маєте дійсне українське посвідчення водія:Вам не потрібно нічого робити. Ваші українські водійські права визнаються в Німеччині та в усіх країнах ЄС. Не обов'язково мати завірений переклад або міжнародне водійське посвідчення.
    • У разі, якщо у вас є цифрові українські водійські права:Якщо при пред’явленні цифрового українського посвідчення водія, після запиту до органів влади України буде підтверджено, що Ваше водійське посвідчення дійсне, та що Ви маєте право керувати автомобілем, це цифрове українське посвідчення водія буде визнано.
    • Ви втратили українське посвідчення водія або його вкрали:Будь ласка, зверніться до відділу видачі водійських прав за місцем Вашого проживання.Там, шляхом запиту до українського реєстру, буде перевірено, чи є у вас дійсне водійське посвідчення. Якщо це підтвердиться, Ви отримаєте від цієї установи водійське посвідчення, дійсне протягом терміну дії статусу захисту. Це водійське посвідчення визнається в ЄС. (термін дії максимум до 6 березня 2025 року.)Для запиту необхідні такі дані, тому має сенс своєчасно зробити копію водійського посвідчення:Порядковий номер українського посвідчення водія (3 літери),номер водійського посвідчення та дата народження.Пошук на підставі тільки прізвища - неможливий.
    • При отриманні нового військового посвідчення:Для водійських прав категорії А і В попередні медичні огляди в принципі не потрібні.Для отримання водійських прав категорії C і D необхідні медичні огляди. Будь ласка, зверніться в зв’язку з цим до місцевого органу з видачі водійських прав.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України