Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 05 червня 2023, питання №86351

Залишити дитину за кордоном з бабусею

Я знаходжуся в Італії з 4х річною дитиною і зі своєю мамою. Чи можу я залишити доньку з мамою і з'їздити додому в Україну на декілька тижнів? Чи не буде проблем тут у дитини та мами зі службою у справах дітей? Чи необхідно оформлювати якісь документи на маму? Задавала питання у посольстві та відповіді мені не надали.

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Раджу оформити на матір нотаріальний договір на утримання та виховання.

    • Олеся Клієнт 11 місяців тому

      дякую за відповідь. Як це зробити? Можна онлайн в Україні чи тут в якісь органи звертатися? Чи не буде в мене проблем з перетином кордону, оскільки в моєму паспорті стоїть штамп, що я виїджала з дитиною (в дитини паспорту немає)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Олеся!

    Для цього Вам потрібно звернутись до нотаріуса за місцем проживання. Проблем з перетином кордону не буде.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України