Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 13 червня 2023, питання №86704

Чи є законні підстави, щоб позбавити власника квартири його житла

Суть проблеми: в багатоквартирному будику зверху живе сусід, десь 40 р, одинокий, дітей немає, єдиний власник 3 кім квартири, постійної роботи не має, підбухує потроху.

Недавно він мене затопив, і коли я глянув, в якому стані його сантехніка і взагалі його квартира, то зрозумів, що тепер можу мати постійний гемор: бо сьогодні в нього в туалеті труба тріснула, завтра у ванні може трапитись,потім ще щось.

Полагодити те все в нього грошей немає

Продавати ту квартиру він не хоче, комуналку, скоріш за все, не платить

Питання: я можу якось змусити його продати ту квартиру, бо таке сусідство мене геть не влаштовує

Дякую

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Власник має право самостійно розпоряджатися своїм нерухомим майном, і примусити його до відчуження останнього проти його волі неможливо ні в який спосіб.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти!

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 11 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня! Якщо сусід не має право власністі на квартиру та/або квартира не приватизована – виселити можна. Однак питання виселення власника – крайній захід і суд такі рішення приймає рідко. У випадках, коли людині більше немає де жити, суд, більш за все, житла не позбавить. Одним словом, простіше виселити людину, яка не є власником


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України