Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 23 червня 2023, питання №87191

Чи можна забрати заяву на чоловіка за домашнє насильство

Доброго дня,

Під час конфліктної ситуації і домашнього насильства була викликана поліція, написана заява та відкрито кримінальне провадження (зі слів поліцейських). Конфлікт вдалось владнати іншим шляхом. Зараз телефонують з поліції і на прохання не давати ділу хід людина каже, що лише в суді. Чи можна не доводити це діло до суда? Чи можна скасувати подання заяви чи як це правильно зробити? Побої не знімались, не прикріплялись до діла, окрім фото які робив поліцейський.

Відповіді юристів (3)

    Степанов Михайло Леонідович
    Степанов Михайло Леонідович рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 12 років досвіду

    ВІтаю. Так це питання вирішується у суді. шляхом подачі заяви про примирення. Можу вам в цьому допомогти. Маю багато такої практики.

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. В таких випадках здійснюється примирення винного з потерпілим. Тобто укладається так звана мирова угода. Угоду про примирення винного і потерпілого мають затвердити в суді.

    Угода про примирення у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством, може бути укладена лише за ініціативою потерпілого, його представника або законного представника. Якщо угоди досягнуто під час досудового розслідування, обвинувальний акт з підписаною сторонами угодою невідкладно надсилається до суду.

    Наслідком укладення та затвердження угоди про примирення є: 1) для підозрюваного чи обвинуваченого - обмеження права оскарження вироку згідно з положеннями статей 394 і 424 цього Кодексу (Кримінального процесуального кодексу України) та відмова від здійснення прав, передбачених пунктом 1 частини четвертої статті 474 цього Кодексу; 2) для потерпілого - обмеження права оскарження вироку згідно з положеннями статей 394 і 424 цього Кодексу та позбавлення права вимагати в подальшому притягнення особи до кримінальної відповідальності за відповідне кримінальне правопорушення і змінювати розмір вимог про відшкодування шкоди.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових правничих послуг. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати текст юридичних документів тощо.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    НАЖАЛЬ НІ.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України