Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 24 червня 2023, питання №87218 1300₴

Довериность если я в США

Как зделать довериность на девушку в Украине чтобы она могла вместо меня принимать решение на оренбургской жилья

Відповіді юристів (15)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба оформити довіреність у консульстві України за кордоном. На вчинення такого правочину. Це буде Найкращій варіант для вирішення вашого питання.

    Можемо обговорити це у приватній розмові, відповім на додаткові питання. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Розподіл коштів зведених за консультацію на сайт клієнт здійснює самостійно ✅

    Винограденко Антон Анатолійович
    10%
    Винограденко Антон Анатолійович 10 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня!

    Отримати документ можна або в консульстві України чи в локального нотаріуса.

    Щоб подати документи в консульстві, потрібно спершу записатися на візит. Пам`ятайте, що визначених термінів для призначення візиту немає. Іноді доводиться чекати доволі довго, проте очікування того варте, адже довіреність, видана консульською установою, не потребує додаткових засвідчень в Україні.

    Зважте, що перед походом до установи потрібно скласти текст довіреності й визначити, які повноваження планується делегувати довіреній особі. Цей текст попросять надати в електронному вигляді.

    Довіреності, які видані іноземними органами і будуть пред’являтися на території України, зокрема для вчинення нотаріальної дії нотаріусами України, мають відповідати вимогам, встановленим чинним законодавством України та міжнародним договорам.

    Відповідно до статті 100 Закону України "Про нотаріат", документи, які складено за кордоном з участю іноземних властей або які від них виходять, приймаються нотаріусами за умови їх легалізації органами Міністерства закордонних справ України. Без легалізації такі документи приймаються нотаріусами у тих випадках, коли це передбачено законодавством України, міжнародними договорами, в яких бере участь Україна.

    Крім того, відповідно до статті 98 цього Закону нотаріуси приймають документи, складені відповідно до вимог іноземного права, а також вчиняють посвідчувальні написи за формою, передбаченою іноземним законодавством, якщо це не суперечить законодавству України.

    Згідно зі статтею 13 Закону України "Про міжнародне приватне право", документи, що видані уповноваженими органами іноземних держав у встановленій формі, визнаються дійсними в Україні у разі їх легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

    Конвенція 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, згода на обов’язковість якої надана Законом України від 10 січня 2002 "Про приєднання України до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів", набула чинності між Україною і державами-учасницями Конвенції, що не висловили заперечень проти її приєднання, з 22.12.2003.

    Статтею 3 цієї Конвенції передбачено, що єдиною формальною процедурою, яка може вимагатися для посвідчення автентичності підпису, якості, в якій виступала особа, що підписала документ, та, у відповідному випадку, автентичності відбитку печатки або штампу, якими скріплений документ, є проставлення апостиля компетентним органом держави, в якій документ був складений.

    Згідно з положеннями Конвенції, документ, на якому проставлено апостиль, не потребує ніякого додаткового оформлення чи засвідчення і може бути використаний в будь-якій іншій державі-учасниці Конвенції.

    Для посвідчення довіреностей у порядку передоручення, нотаріусом витребовується основна довіреність, і якщо така довіреність виходить від іноземної юридичної чи фізичної особи, то вона визнається дійсною у разі її легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

    Україна є учасницею окремих міжнародних договорів, якими скасоване будь-яке додаткове засвідчення офіційних документів, що подаються до установ держав-учасниць такого Договору.

    На сьогодні діють Договори про правову допомогу між Україною та Республікою Білорусь, Азербайджанською Республікою, Республікою Узбекистан, Російською Федерацією, Республікою Казахстан, Республікою Таджикистан, Республікою Вірменія, Киргизькою Республікою, Республікою Молдова, Республікою Грузія та Туркменістаном, Литовською Республікою, Естонською Республікою, Латвійською Республікою, Чеською Республікою, Угорською Республікою, Республікою Польща, Монголією, Соціалістичною Республікою В’єтнам, Республікою Македонія, Ісламською Республікою Іран, Республікою Болгарія, Республікою Куба та Китайською Народною Республікою тощо.

    Відповідними статтями зазначених договорів передбачено, що документи, що були складені або засвідчені відповідною установою однієї з Договірних Сторін, скріплені печаткою та засвідчені підписом компетентної особи, мають силу документа на території другої Договірної Сторони без будь-якого іншого засвідчення. Документи, що на території однієї з Договірних Сторін визнаються офіційними, вважаються такими ж і на території другої Договірної Сторони.

    Богун Сергій Павлович
    1.9%

    Обратитесь в консульство Украины в США и удостоверте у консула доверенность с соответствующими полномочиями. Передайте доверенность в Украину. В Украине информацию о доверенности необходимо будет внести в реестр доверенностей.

    Степанов Михайло Леонідович
    1.9%
    Степанов Михайло Леонідович 10 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 12 років досвіду

    ВІтаю. Зверніться у консульство України В США для виготовлення даної довіреності. Для цього вам потрібно буде мати паспортні дані та ІНН дівчини.. Після чого вишліть довіреність дівчині, і ваше питання вирішино.

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Иванюк Руслан Эдуардович
    2.3%
    Иванюк Руслан Эдуардович 10 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Вітаю Зверніться до нотаріуса у консульство України або до будь якого приватного нотаріуса але при цьому треба буде виготовити переклад на Українську мову і теж його завірити нотаріусом.

    Контакти консульства за посиланням, ви можете записатися на прийом по телефону.

    https://mfa.gov.ua/embassies/usa

    НАТИСКАЙТЕ КНОПКУ ЗВЕРНУТИСЯ І Я ВАМ ДОПОМОЖУ,

    Айвазян Юрий Климентьевич
    3.1%

    Доброго дня, Вадиме!

    Оформити довіренність на особу в Україні зовсім нескладно. Для того треба лише звернутись до українського консульства або до місцевого нотаріуса. В останньому випадку необхідно не забути перекласти довіренність на українську мову і завірити її також нотаріально, але вже в українського нотаріуса.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Буду радий допомогти!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    7.7%

    Вітаю, Вадиме!

    Как зделать довериность на девушку в Украине чтобы она могла вместо меня принимать решение на оренбургской жилья

    В цілому вихід із даної ситуації є. Ви маєте шанс зробити довіреність двома способами:

    1. Через консульство України в США. Але дуже часто консульства мають черги на місяці наперед.

    Контакти

    адреса:

    3350 M Street N.W., Washington D.C., 20007, USA

    телефон:

    • консульські питання
    • +1-202-349-2920
    • Гаряча лінія Посольства (ВИКЛЮЧНО у разі загрози життю, затримання чи загибелі громадян України)
    • +1-202-322-2616
    • Цілодобова лінія
    • +1-202-349-2963

    факс:

    e-mail:

    графік роботи:

    • Понеділок - п'ятниця 09:00-18:00

    2. Через місцевого нотаріуса. Але потім таку довіреність потрібно буде перекласти та в Україні та завірити переклад у нотаріуса.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    3.8%
    Гончаренко Константин 10 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    необходимо в консульстве оформить доверенность и направить ее почтой доверенному лицу в УКРАИНУ, далее , доверенное лицо идет к нотариусу делает нотариальный перевод доверенности на украинский язык и проставляется апостиль для легализации(нужно уточнить нужен ли апостиль), далее начинает процедуру получения, подписание документов на основании доверенности.

    После получения документа доверенное лицо хранит его в указанном месте или пересылает доверителю почтой в страну пребывания

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    25%
    Крикун Сергій Павлович 10 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Пост. КМУ "Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/187-2022-%D0%B...):

    "1. Для забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації установити до прийняття та набрання чинності Законом України щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором, мораторій (заборону) на:

    1) виконання, у тому числі в примусовому порядку, грошових та інших зобов’язань, кредиторами (стягувачами) за якими є Російська Федерація або такі особи (далі - особи, пов’язані з державою-агресором):

    громадяни Російської Федерації, крім тих, що проживають на території України на законних підставах;...

    2) відчуження, передачу в заставу, будь-які інші дії, які мають чи можуть мати наслідком відчуження нерухомого майна, цінних паперів, корпоративних прав, транспортних засобів, повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання Російською Федерацією або особами, пов’язаними з державою-агресором, крім:

    безоплатного відчуження/передачі на користь держави Україна;...

    2. Установити, що:

    1) правочини (у тому числі довіреності), укладені з порушенням мораторію, визначеного пунктом 1 цієї постанови, у тому числі якщо ними передбачається відповідне відчуження у майбутньому, є нікчемними;...

    3. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування та діє до набрання чинності Законом України щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором, але не більше одного місяця з дня припинення чи скасування воєнного стану."

    ---

    Доброго дня, пане Вадиме! Дипломатичні стосунки України з рф розірвані. Дії з "оренбурським житлом" підпадають під мораторій, передбачений наведеною пост.КМУ. Я вже не пишу про можливість фізичного виїзду Вашої дівчини до рф та оформлення в рф операцій з цим житлом. тому, як я вважаю, оформлення довіреності на дівчину в Україні невиправданим та неналежним.

    Адвокат Евгений Александрович
    10%
    Адвокат Евгений Александрович 10 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора, Вадим!

    ЦЕ МОЖЛИВО, ВАМ НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИСЯ В ГЕНЕРАЛЬНЕ КОНСУЛЬСТВО (КОНСУЛЬСЬКИЙ ВІДДІЛ) ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ В США, ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ТА ПОСВІДЧЕННЯ ДОВІРЕНОСТІ НА УПОВНОВАЖЕНУ ВАМИ ОСОБУ.

    Дипломатичні та консульські установи України за кордоном вчиняють нотаріальні дії, передбачені законодавством України. Порядок вчинення нотаріальних дій консулом визначається статтею 38 Закону про Нотаріат України, статтею 44 Консульського Статуту України, Положенням про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України та іншими актами законодавства України. Нотаріальне діловодство в дипломатичних та консульських установах України за кордоном ведеться виключно українською мовою.

    Нотаріальне посвідчення документів проводиться в приміщенні консульської установи у години прийому відвідувачів.

    Нотаріальні дії вчинюються в день пред'явлення всіх необхідних для цього документів: особистої заяви щодо вчинення нотаріальної дії, паспорта громадянина України для виїзду за кордон та сплати консульського збору.

    Нотаріальні дії вчинюються в день пред'явлення всіх необхідних для цього та підготовлених (надрукованих) відповідно до вимог закону документів, сплати консульського збору і відшкодування фактичних витрат. Вчинення нотаріальних дій може бути відкладене при необхідності витребування додаткових відомостей чи документів або направлення документів на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Нотаріально посвідчувані угоди, а також доручення, заяви та інші документи підписуються заявником особисто в присутності консула, який вчинює нотаріальні дії. Якщо угоду, доручення, заяву чи інший документ підписано за відсутності консула, то особа, яка підписала такий документ, повинна особисто підтвердити, що документ підписаний нею.

    Якщо вчинення нотаріальної дії суперечить законодавству України, консул відмовляє у вчиненні такої дії. Консул не приймає для вчинення нотаріальних дій документи, якщо вони не відповідають вимогам законодавства України, або можуть за своїм змістом завдати шкоди інтересам України, або містять відомості, що порочать честь і гідність громадян.

    Не приймаються для вчинення нотаріальних дій документи, що мають підчистки або дописки, закреслені слова чи інші незастережені виправлення, а також документи, написані олівцем.

    Консул засвідчує доручення, заяви тощо від імені однієї або кількох осіб на ім'я однієї або двох осіб (за умови їхнього проживання за однією адресою).

    Під час звернення необхідно пред’явити такі документи:

    — паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

    — примірник документу, який необхідно посвідчити або засвідчити (за наявності);

    — довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків;

    — квитанцію про сплату консульського збору (залежно від типу нотаріальної дії);

    — інші документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії (свідоцтво про право власності на нерухоме майно, свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про смерть тощо).

    При посвідченні договорів майнового характеру до консульського відділу додатково треба подати відомості:

    — для юридичних осіб-резидентів – відомості про найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України;

    — для юридичних осіб-нерезидентів – найменування, місцезнаходження та державу;

    — для громадян України – прізвище, ім’я, по-батькові, адреса постійного місця проживання та ідентифікаційний номер згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів;

    — для іноземців та осіб без громадянства – прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), громадянство, адресу місця проживання.

    Ненадання відомостей або документів на вимогу консула є підставою для відкладення, зупинення нотаріальної дії або відмови в її вчиненні.

    При вчиненні нотаріальних дій консул встановлює особу громадянина України, його представника або представника підприємства, установи, організації, що звернулися за вчиненням нотаріальних дій. Встановлення особи громадянина України здійснюється за паспортом. Вчинення нотаріальних дій може бути відкладено у разі рішення консула України витребувати додаткові відомості чи документи або направити документи на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Правоздатність юридичної особи (установа, підприємство, організація) установлюється на основі установчих документів (статуту, установчого договору, для некомерційних організацій - загального положення), документів про реєстрацію. Консул також перевіряє повноваження представника юридичної особи на основі:

    — Наявності в нього службового посвідчення з фотокарткою, яке містить вказівку на те, що він є представником юридичної особи;

    — Нотаріально засвідчених виписок із протоколів про призначення посадових осіб, що мають повноваження підписувати документ від імені даної юридичної особи;

    — Доручення на здійснення відповідної юридичної дії.

    Нотаріально посвідчувані правочини, заяви та інші документи підписуються у присутності консула, який вчинює нотаріальні дії.

    До уваги громадян:

    Прийом громадян з питань вчинення нотаріальних дій здійснюється в Генконсульстві виключно за попереднім записом кожного вівторка, четверга та п'ятниці з 09:00 до 12:00.

    Для запису на прийом необхідно пройти реєстрацію на веб-сторінці https://online.mfa.gov.ua/ та отримати підтвердження на свою електронну пошту.

    Увага! Просимо пам’ятати, що реєстрацію необхідно робити тільки на один, конкретно визначений день та час. Правило таке: одна особа – одна консульська дія – одна реєстрація. Система здійснюватиме періодичний моніторинг усіх записів та автоматично анулюватиме усі реєстрації, які зроблені на одну й ту саму людину з одного й того самого питання. Виключення становлять тільки ті випадки, коли необхідно вчинити дві однакові консульські дії (наприклад, оформити дві довіреності, які різні за змістом, для чого одразу після здійснення реєстрації необхідно надіслати на електронну пошту Генконсульства gc_usn@mfa.gov.ua відповідне попередження довільної форми).

    Відтак, у разі, якщо ви бажаєте вчинити дві різні нотаріальні дії (наприклад: довіреність на продаж майна та заява-згода на прийняття спадщини), вам необхідно зробити ДВІ реєстрації на кожну консульську дію окремо.

    Консульський збір

    Консульський збір за вчинення нотаріальних дій сплачується виключно у вигляді «Money Order» payable to the Consulate General of Ukraine in New York.

    Тарифи консульського збору, що справляються за вчинення нотаріальних дій.

    У разі виникнення додаткових запитань просимо звертатися до відповідальної консульської посадової особи:

    Іванчов Сергій Йосипович — консул

    (212) 371 5690; (212) 371 5691 дод. 110, електронна пошта: serhiy.ivanchov@mfa.gov.ua

    Генеральне консульство | Генеральне консульство України в Нью-Йорку (mfa.gov.ua)

    Посольство Украины в США. Консульства Украины в США - Магазин Горящих Путевок в Запорожье (putevki.zp.ua)

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!

    Иванюк Руслан Эдуардович
    8.8%
    Иванюк Руслан Эдуардович 10 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Система онлайн запису створена МЗС України для безпосередньої взаємодії між заявником та консульською установою України за кордоном.Запис на прийом безкоштовний.Використання системи посередниками та отримання на її основі будь-якої вигоди категорично заборонено!Просимо невідкладно повідомляти про факти qr.jpegпропозицій третіх осіб щодо надання послуг з онлайн запису на прийом шляхом заповнення спеціальної вебформи https://cutt.ly/queue-complain.Інформація про втручання в роботу дипломатичної установи та отримання неправомірної вигоди передається до правоохоронних органів та служб фінансового контролю країни перебування.Відтак, діяльність посередників буде переслідуватись як за законодавством країни розташування дипломатичної установи, так і за законодавством України.

    Степанов Михайло Леонідович
    3.8%
    Степанов Михайло Леонідович 10 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 12 років досвіду

    Документи необхідні для оформлення довіреностей:

    1. Заява для оформлення довіреностей

    2. Дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

    3. Довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків;

    4. Копії сторінок (внутрішнього) паспорта громадянина України повіреної особи, а також копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера тієї особи;

    5. Копії документів, які підтверджують право власності на нерухоме або рухоме майно (у разі довіреностей майнового характеру);

    6. Консульський збір у вигляді MONEY ORDER за довіреності майнового характеру – 80 дол.США (довіреність: 60 дол.США та заява ЄРД: 20 дол.США), інші – 50 дол.США (довіреність: 30 дол.США та заява ЄРД: 20 дол.США).

    Готівка, кредитні картки, чеки, банківські перекази не приймаються!

    Звертаємо увагу, що копії документів, необхідні для подачі на нотаріальну дію, подаються в роздрукованому вигляді.

    Увага! У разі потреби готується проєкт документа у форматі Word і направляється електронною поштою на адресу консульського відділу Посольства в електронному вигляді в момент консульського прийому. Проєкт документа, що подається для посвідчення, рекомендуємо попередньо узгоджувати з нотаріусом в Україні (іноді заявники, що звертаються до Посольства за оформленням довіреності або заяви для подальшого використання їх в Україні, хибно розуміють роз'яснення нотаріуса та оформлюють у консульському відділі Посольства документ, який не задовольняє вимог нотаріальної контори).ВІтаю.

    Пуха Наталія ТендерОк
    3.8%

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Якщо вам потрібна довіреність на представництво інтересів (нотаріальна або засвідчена компетентним органом), то дистанційно оформити довіреність не вдасться.

    Громадяни України, які тимчасово перебувають або постійно проживають за кордоном, можуть реалізувати свої законні права та інтереси шляхом видачі довіреностей на розпорядження рухомим та/ або нерухомим майном.

    Такі довіреності можуть бути посвідчені:

    1) консульством (або дипломатичним представництвом) України за кордоном;

    2) нотаріусом іноземної держави.

    Згідно зі статтею 13 Закону «Про міжнародне приватне право», документи, видані уповноваженими органами іноземних держав у встановленій формі, визнаються дійсними в Україні в разі їх легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

    Успіхів

    Савченко Олександр
    10%
    Савченко Олександр 6 місяців тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день, Вадиме!

    Довериность если я в США - Вам потрібно звернутися до Посольства України в США (https://usa.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/notarial...). Порядок вчинення нотаріальних дій консулом визначається статтею 38 ЗУ "Про нотаріат", статтею 44 Консульського Статуту України, Положенням про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України та іншими актами законодавства України. Відповідно до статті 38 ЗУ "Про нотаріат" консульський відділ Посольства вчиняє, зокрема такі нотаріальні дії:

    1. посвідчує угоди (договори, заповіти, доручення та ін.), крім договорів про відчуження та заставу жилих будинків, квартир, дач, садових будинків, гаражів, земельних ділянок, іншого нерухомого майна, що знаходиться в Україні;

    2. вживає заходів до охорони спадкового майна;

    3. видає свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя;

    4.засвідчує вірність копій документів і виписок з них;

    5. засвідчує справжність підпису на документах;

    6. засвідчує вірність перекладу документів з однієї мови на іншу;

    7. засвідчує факт, що громадянин є живим;

    8. засвідчує факт знаходження громадянина в певному місці;

    9. засвідчує тотожність громадянина з особою, зображеною на фотокартці;

    10. засвідчує час пред'явлення документів;

    11. вчиняє виконавчі написи;

    12. вчиняє морські протести.

    Нотаріальні дії вчинюються в день пред'явлення всіх необхідних для цього та підготовлених (надрукованих) відповідно до вимог закону документів, сплати консульського збору. Вчинення нотаріальних дій може бути відкладене при необхідності витребування додаткових відомостей чи документів або направлення документів на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Нотаріально посвідчуванні угоди, а також доручення, заяви та інші документи підписуються заявником особисто в присутності консула, який вчинює нотаріальні дії. Якщо угоду, доручення, заяву чи інший документ підписано за відсутності консула, то особа, яка підписала такий документ, повинна особисто підтвердити, що документ підписаний нею.

    Якщо вчинення нотаріальної дії суперечить законодавству України, консул відмовляє у вчиненні такої дії. Консул не приймає для вчинення нотаріальних дій документи, якщо вони не відповідають вимогам законодавства України, або можуть за своїм змістом завдати шкоди інтересам України, або містять відомості, що порочать честь і гідність громадян.

    Не приймаються для вчинення нотаріальних дій документи, що мають підчистки або дописки, закреслені слова чи інші незастережені виправлення, а також документи, написані олівцем.

    Ненадання відомостей або документів на вимогу консула є підставою для відкладення, зупинення нотаріальної дії або відмови в її вчиненні.

    При вчиненні нотаріальних дій консул встановлює особу громадянина України, його представника або представника підприємства, установи, організації, що звернулися за вчиненням нотаріальних дій. Встановлення особи громадянина України здійснюється за паспортом. Вчинення нотаріальних дій може бути відкладено у разі рішення консула України витребувати додаткові відомості чи документи або направити документи на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Правоздатність юридичної особи (установа, підприємство, організація) установлюється на основі установчих документів (статуту, установчого договору, для некомерційних організацій - загального положення), документів про реєстрацію. Консул також перевіряє повноваження представника юридичної особи на основі:

    — Наявності в нього службового посвідчення з фотокарткою, яке містить вказівку на те, що він є представником юридичної особи;

    — Нотаріально засвідчених виписок із протоколів про призначення посадових осіб, що мають повноваження підписувати документ від імені даної юридичної особи;

    — Доручення на здійснення відповідної юридичної дії.

    Нотаріально посвідчуванні правочини, заяви та інші документи підписуються у присутності консула, який вчинює нотаріальні дії.

    Документи необхідні для оформлення довіреностей:

    1. Заява для оформлення довіреностей

    2. Дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

    3. Довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків;

    4. Копії сторінок (внутрішнього) паспорта громадянина України повіреної особи, а також копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера тієї особи;

    5. Копії документів, які підтверджують право власності на нерухоме або рухоме майно (у разі довіреностей майнового характеру);

    6. Консульський збір у вигляді MONEY ORDER за довіреності майнового характеру – 80 дол.США (довіреність: 60 дол.США та заява ЄРД: 20 дол.США), інші – 50 дол.США (довіреність: 30 дол.США та заява ЄРД: 20 дол.США).

    Готівка, кредитні картки, чеки, банківські перекази не приймаються!

    Звертаємо увагу, що копії документів, необхідні для подачі на нотаріальну дію, подаються в роздрукованому вигляді.

    Увага! У разі потреби готується проєкт документа у форматі Word і направляється електронною поштою на адресу консульського відділу Посольства в електронному вигляді в момент консульського прийому. Проєкт документа, що подається для посвідчення, рекомендуємо попередньо узгоджувати з нотаріусом в Україні (іноді заявники, що звертаються до Посольства за оформленням довіреності або заяви для подальшого використання їх в Україні, хибно розуміють роз'яснення нотаріуса та оформлюють у консульському відділі Посольства документ, який не задовольняє вимог нотаріальної контори).

    Успіхів!
    Александр Михайлович
    7.7%
    Александр Михайлович 6 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 11 років досвіду

    Здравствуйте!

    Совершение нотариальных действий в зарубежных дипломатических учреждениях Украины регулируется положениями Закона Украины «О нотариате» от.02.09.1993 и Положение о порядке совершения нотариальных действий в дипломатических представительствах и консульских учреждениях Украины, утвержденного приказом МИД Украины № 142/5/31 юстиции Украины 27 декабря 2004 г. под № 1649/10248.

    Согласно законодательству Украины консулами не удостоверяются ипотечные договоры, договоры об отчуждении и залоге жилых домов, квартир, дач, садовых домов, гаражей, земельных участков, другого недвижимого имущества, которое находится в Украине.

    Для совершения нотариальных действий лицо обращается лично. При совершении нотариальных действий устанавливается лицо участников гражданских правоотношений, лично обратившихся за совершением нотариальных действий и выясняется объем гражданской дееспособности физических и юридических лиц, участвующих в них.

    1. Для удостоверения доверенности в Посольство подаются следующие документы:

    - паспорт гражданина Украины для выезда за границу

    - паспорт гражданина Украины (т.н. «внутренний паспорт»). В случае предъявления внутреннего паспорта в форме ID карты дополнительно подается справка о регистрации места жительства в Украине:

    - справка о присвоении регистрационного номера физического лица-налогоплательщика;

    - в случае удостоверения доверенности, выдаваемого доверителем на имя доверенного лица, которое принадлежит к первой очереди родства (родители, дети, супруги) дополнительно подаются документы, подтверждающие родственную связь доверителя и доверенного лица (свидетельство о рождении, заключении брака тому подобное);

    -сведения о доверенных/доверенных лиц (ФИО, реквизиты паспортного документа (серия. номер, дата и орган выдачи, регистрационный номер физического лица-налогоплательщика, адрес проживания);

    Консульский сбор за оформление доверенности составляет:

    имущественного характера – 60 дол. США (в случае наличия между доверителем и доверенным лицом семейной связи первой очереди и соответствующих подтверждающих документов – 30 долл.США),

    не имущественного характера – 30 долл.США.

    ВНИМАНИЕ! К каждой доверенности оформляется заявление о регистрации доверенности в Едином реестре доверенностей, консульский сбор за удостоверение верности подписи на котором составляет 20 дол. США.

    2. Для удостоверения верности подписи на документах (оформление разного рода заявлений) подаются:

    - паспорт гражданина Украины для выезда за границу

    - паспорт гражданина Украины (т.н. «внутренний паспорт»). В случае предъявления внутреннего паспорта в форме ID карты дополнительно подается справка о регистрации места жительства в Украине:

    - справка о присвоении регистрационного номера физического лица-налогоплательщика;

    -сведения о лицах, которые указываются в заявлении ( ФИО, реквизиты паспортного документа (серия, номер, дата и орган выдачи, регистрационный номер физического лица-налогоплательщика, адрес проживания).) В случае оформления заявлений о предоставлении согласия на временные поездки ребенка дополнительно предоставляются сведения о реквизитах свидетельства о рождении ребенка, в случае оформления заявлений о принятии/отказе от принятия наследства – свидетельства о смерти, реквизитов завещания.

    Консульский сбор за удостоверение верности подписи на заявлении составляет 20 дол. США.

    • 3.Удостоверение верности копии/фотокопии документов.

    Для достоверности верности копии/фотокопии документов представляются:

    - действительный паспортный документ гражданина Украины или паспорт гражданина Украины (т.н. «внутренний паспорт»). В случае предъявления внутреннего паспорта в форме ID карты дополнительно подается справка о регистрации места жительства в Украине

    - оригинал документа и копия с него, которая будет удостоверяться.

    Консульский сбор составляет 10 долл. США.

    ВНИМАНИЕ! Все документы необходимо подавать в подлиннике вместе с заранее сделанными копиями! Документы, сделанные на иностранном языке, представляются вместе с официальным переводом на украинский язык .

    Любые документы или справки, выдаваемые органами т.н. ПМР, к рассмотрению не принимаются!

    Документы принимаются для рассмотрения только при наличии полного комплекта документов!

    В случае наличия проекта доверенности или заявления документы подаются с проектом в распечатанном бумажном виде и на электронном носителе (формат doc, docx) !

    Удачи!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України