Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 червня 2023, питання №87422

Опіка дитини у громадському шлюбі

Сім'я у громадському шлюбі, яка як біженці тимчасово проживає за кордоном свариться: жінка поводиться неадекватно по відношенню до чоловіка, ображає його нецензурно, хоче розійтися, якщо він не буде робити лише те, чого вона бажає, маніпулює. Ця сім'я перебувала в окупації по подвалах більше шести місяців і лише потім їм вдалося бігти через російський кордон. З цим чоловіком вона має дитину і завжди проживали і виховували разом, погрожує забрати дитину і поїхати назад в Україну, поблизу російського кордону, де постійна небезпека. Як запобігти цьому на правовому рівні, перебуваючи за межами України? Чи є чоловік, який є офіційним батьком дитини і завжди проживав і виховував дитину також офіційним опікуном?
Дякую за відповідь!

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Опікунство тут ні до чого. Якщо батько дитини записаний у свідоцтві про її народження, то він має такі самі права на дитину, що і матір.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України