Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 12 липня 2023, питання №88207

Як написати заяву онлайн на свою частку спадщини (будинок) в Україні з Німеччини?

Добрий день. Я з сім'єю та неповнолітніми дітьми з початку війни в Україні проживаю в Німеччині. В травні 2023 року помер мій рідний батько, який переписав на трьох своїх рідних дітей будинок в Україні. В другій половині цього місяця мої рідні брат та сестра будуть писати заяви у нотаріуса на свої частки спадкоємності в нашому рідному місті. У мене на жаль немає можливості приїхати зараз в Україну, щоб написати заяву на свою частку, відстань до мого рідного міста близько 1500 км, а вже восени спливає строк 6 місяців, щоб це зробити. Чи можу я написати заяву онлайн, щоб не їхати зараз в Україну і які документи для цього потрібні? Буду вам щиро вдячним за допомогу, чекаю на відповідь! З повагою, Євгеній

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви можете подати таку заяву в консульстві України в Німеччині або направити її на вказану поштову адресу нотаріуса цінним листом.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Онлайн подати заяву на отримання спадщинине вийде!

    Рекомедую звернутись до консульської установи за місцем перебування.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Онлайн подача заяви про прийняття спадщини законодавством не передбачена.

    За кордоном Ви можете подати заяву 2 шляхами:

    1. Звернутись в консульство з необхідними документами
    2. Направити заяву рекомендованим листом до українського нотаріуса, але спочатку засвідчити справжність підпису на заяві у іноземного нотаріуса).

    Якщо заява, на якій справжність підпису спадкоємця не засвідчена, надійшла поштою, вона приймається нотаріусом, заводиться спадкова справа, а спадкоємцю повідомляється про заведення спадкової справи та необхідність надіслати заяву, оформлену належним чином (справжність підпису на таких заявах має бути нотаріально засвідченою), або особисто прибути до нотаріуса. (п. 3.5 глава 10 Розділ ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України)

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України