Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 19 липня 2023, питання №88605

Військова служба і цивільний кримінал

На даний час я військовий,по мені іде суд вже 4 рік 121ч1 зараз визивають на суд. Що можуть мені присудити .

Відповіді юристів (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марк!

    Суд може бути відкладений на період Вашої служби.

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною персонально. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Марк Клієнт 9 місяців тому

    А під час служби викликали на суд то які наслідки можуть бути . Прийшла повістка до частини

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Ви не зобов'язані з'являтися в суд, якщо Ви знаходитесь на фронті.

      • Марк Клієнт 9 місяців тому

        Я обмеженно придатний і очікую в частині перевід в другу частину .

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Але ж наразі Ви знаходитесь в бойовій частині.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Повідомте суд клопотанням про те, що Ви наразі проходите військову службу по мобілізації.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Стаття 121 Кримінального кодексу України-це важлива стаття. Вона стосується важких тілесних ушкоджень. Вони є найважчими з трьох типів тілесних ушкоджень, передбачених законодавством України (важкі, середні та легкі). Можливо, що Вам інкримінують незаконне нанесення важкого поранення.

    Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

    1. Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, -

    карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

    При провадженні за такими статтями є потерпілий, який вижив і є інвалідом. Тому в таких випадках є зручна можливість укласти так звану мирову угоду, зокрема угоду про примирення винного з потерпілим. Підсудний при цьому платить велике матеріальне відшкодування потерпілому, який в свою чергу відмовляється від претензій до підсудного. Це має наслідком непритягнення до кримінальної відповідальності підсудного чи значне зменшення покарання. Зверніться до Вашого адвоката з проханням перевірити можливість укладення угоди про примирення

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з рядом різноманітних юридичних послуг, написати тексти правничих документів, попрацювати по відносинах мого клієнта з органами державної влади, правоохоронними органами тощо.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вас вечора. В таких випадках зручно укласти мирову угоду тому, що потерпілий від важких тілесних ушкоджень є досить важко хворим. Він є значною мірою непрацездатним і тому часто не має роботи та є бідним. В таких умовах Вам та Вашому адвокату неважко добитись в потерпілого згоди на укладення угоди про примирення. Попросіть Вашого адвоката наполегливо пропонувати потерпілому укласти угоду про примирення винного з потерпілим.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України