Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 24 липня 2023, питання №88831 250₴

Відкриття басейну/бані, які треба документи, до кого звертатись

Добрий день, хочемо відкрити басейн або баню на своєї ділянки, які треба документи, та до кого звертатися?

Відповіді юристів (5)

    Степанов Михайло Леонідович
    20%
    Степанов Михайло Леонідович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 12 років досвіду

    Вітаю Відкривайте ФОП 2 групи єдиний податок 1340 грн на місяць + ЄСВ 1474 грн на місяць

    96.04 | Діяльність із забезпечення фізичного комфортуКВЕД ДК 009:2010 (Действует с 01.01.2012)

    Цей клас включає:

    • діяльність турецьких лазень, саун і парових бань, соляріїв, салонів для зменшення ваги тіла та схуднення, масажних салонів тощо

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович
    10%

    Доброго дня, Доброго дня, якщо ви будете це будувати для особистого користування нікуди звернутися не потрібно. Якщо ви бажаєте вести бізнес. То потрібно відкрити фоп 2 групи

    Це можно зробити онлайн за посиланням

    https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop

    Зазначте такий квед

    классификатор 96.04 "Діяльність із забезпечення фізичного комфорту",

    47.25 продаж напоїв

    86.90 массаж

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Иванюк Руслан Эдуардович
    20%
    Иванюк Руслан Эдуардович 9 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Вітаю. Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України (далі – ГКУ) підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

    Згідно із ст. 42 Конституції України кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

    Відповідно до п. 6.1 розд. VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (у редакції наказу Мінфіну від 22.04.2014 № 462) (далі – Порядок), взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи - підприємця здійснюється після її державної реєстрації згідно із Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 755), контролюючим органом за місцем її державної реєстрації на підставі:

    відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;

    відповідного повідомлення державного реєстратора про судове рішення щодо відміни державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця та внесення відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР).

    Контролюючі органи здійснюють контроль відомостей, які надійшли стосовно фізичної особи - підприємця з ЄДР, у порядку, визначеному пунктом 3.3 розд. III Порядку (п. 6.2 розд. VI Порядку).

    Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи - підприємця контролюючим органом проводиться у день отримання від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця та відомостей з реєстраційної картки про проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця та здійснюється датою внесення даних до Реєстру самозайнятих осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора в журналі за формою № 7-ОПП (п. 6.4 розд. VI Порядку).

    Згідно з п. 6.5 розд. VI Порядку дані про взяття на облік фізичної особи - підприємця передаються до ЄДР у день взяття на облік за основним місцем обліку із зазначенням: дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, в якому фізичну особу - підприємця взято на облік.

    Слід зазначити, що відповідно до ст. 11 Закону № 755 відомості, що містяться в ЄДР, надаються у формі:

    безоплатного доступу через портал електронних сервісів до відомостей з ЄДР;оприлюднення публічної інформації з ЄДР у формі відкритих даних відповідно до Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації»;

    безоплатного доступу через персональний кабінет до документів, поданих, зокрема фізичною особою - підприємцем;

    документів у паперовій та електронній формі, що містяться в реєстраційній справі;виписок у паперовій формі для проставлення апостилю та в електронній формі;витягів у паперовій та електронній формі, що містять відомості, актуальні на момент запиту або на визначену дату;

    суб’єктам приватного права може надаватися прямий доступ до ЄДР в електронному вигляді у режимі реального часу на платній основі на підставі договорів, укладених з технічним адміністратором.

    Зареєстрований підприємець із наданням послуг бані чи сауни (КВЕД 96.04 діяльність із забезпечення фізичного комфорту, який включає: діяльність турецьких лазень, саун і парових бань, соляріїв, тощо) може обрати дві системи оподаткування, а саме зареєструватися платником податків на загальній системі оподаткування відповідно до ст.177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), або платником єдиного податку відповідно до ст.295 ПКУ.

    Відповідно до п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 ПКУ до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 3000 гривень.

    До платників єдиного податку, які відносяться до другої групи, згідно з п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ належать фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

    не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

    обсяг доходу не перевищує 15000 гривень.

    НАТИСКАЙТЕ КНОПКУ ЗВЕРНУТИСЯ І Я ВАМ ДОПОМОЖУ

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Кіра!

    Ваш КВЕД в цьому випадку 96.04: Діяльність із забезпечення фізичного комфорту

    Опис:

    Цей клас включає:

    - діяльність турецьких лазень, саун та парових бань, соляріїв, салонів для зменшення ваги тіла та схуднення, масажних салонів тощо

    Цей клас не включає:

    - медичний масаж і терапію, див.86.90

    - діяльність клубів фітнесу та бодібілдингу, див.93.13

    Бані повинні бути розташовані на окремій території (02 га на об'єкт).

    Відповідно до рекомендацій, їх можна обладнати в житловому районі міста, оскільки цього вимагають інтереси населення. Але в зв'язку з тим, що лазня можебути джерелом несприятливого впливу на навколишнє середовище, між нею і житлової територією повинна бути відстань від 25 до 40 м (залежно від потужності) і не менше 50 м від лікувальних і дитячих установ. Зазвичай баню зводять на міжквартальній території, поблизуорганізовують стоянки міського транспорту.

    Залежно від пристрою, засобів миття, особливостей мікроклімату можна виділити кілька типів лазень:

    У російських лазнях використовують парильні. Пар генерується за допомогою печі-кам'янки, опалювальноїдровами або іншим видом палива (останнім часом - газом). У російських лазнях є тази і зграї, душ.

    У лазнях душового типу миються в основному під душем, що має з гігієнічної точки зору кілька переваг: а) для миття використовують чисту проточнуводу, б) вода має бажану температуру; в) витрата води менше, ніж у російській лазні.

    Ванни в лазнях такого типу не забезпечують належного гігієнічного ефекту. Вони необхідні для тих, хто не може користуватися загальною мильною. Іноді в них проводять лікувальніпроцедури.

    Баня типу сауни відрізняється від російської тим, що там використовується сухий, нагрітий до певної температури (90 ° С) повітря. Миються під душем. Баню обладнають басейном (або мікробассейном). Такий спосіб миття гігієнічний, але супроводжуєтьсязначним навантаженням на організм, тому протипоказаний певної категорії осіб. Він вимагає також певної тренованості та медичного контролю.

    Баня пропускного типу, крім гігієнічного, має протиепідемічні значення: у нійпроводять за епідеміологічними показниками санітарну обробку (миття, стрижку, дезінсекцію та дезінфекцію білизни та одягу). Тому планування, обладнання та режим пропускника мають певні особливості. Бані, обладнані душами, мають окремий вхід і вихід ввідділення, т. е. в "чисті" і "брудні" половини. З роздягальні миються передають через спеціальне вікно свій одяг в дезінфекційну камеру, а після миття отримують її, але вже через друге вікно.

    У практиці проектування та експлуатації лазень туалетного типу,мають гігієнічне призначення, передбачена за потребою можливість їх трансформації (при місткості 20 місць і більше) в пропускні. Для цього обладнають:
    запасні двері між жіночим і чоловічим відділеннями (в мильних - до душових);спеціальніобмивочние душі в мильних, проходах між лавками;душові установки для додаткового прийому душу при виході з мильною і душовою в "чисту" половину;пристосування для періодичної дезінфекції приміщень та обладнання;спеціальні майданчикидля розташування цих пристосувань на земельній ділянці;стаціонарні дезінфекційні камери в бані на 200 місць і більше.

    Обов'язковою для лазні будь-якої потужності єобладнання окремих приміщень або груп: а) вестибюлі з гардеробами та очікувальна; б) гігієнічні приміщення (роздягальні, мильні, душові, парильні); в) допоміжні та підсобні приміщення (каса, комори, санітарні вузли та ін.) У лазнях місткістю 20 місць ібільше організують купально-плавальні басейни, обладнують приміщення для оздоровчо-профілактичного (оздоровчий душ, ванна, масаж, Фотарій, кімнати відпочинку) і додаткового (перукарня, дрібний ремонт одягу, прокат купально-плавальнихприладдя, термінова прання та ін) обслуговування; розширюють комплекс допоміжних і підсобних приміщень.

    Бані туалетного та змішаного типу з пропускною здатністю 20 осіб і більше мають два однакових відділення - чоловіче і жіноче. Зазвичай вонипрацюють паралельно, кожне обслуговує певний контингент, але при необхідності (санітарна обробка населення) одне з відділень перетворюється в "чисту", інше - в "брудну" половину пропускника. У лазнях місткістю 200 відвідувачів організують дитяче відділення(10% від загальної кількості гігієнічних приміщень).

    Співвідношення місць в роздягальні, мильної і парильні приймається як 100:70:20 а в лазнях місткістю 50 осіб і менше - 100:85:20. аздевальние розраховують на 100% місткості, так як в гігієнічних приміщенняхвідвідувачі розосереджені, а в гардеробі обслуговують одночасно і миються, і очікують.

    Вестибюль, гардероб, чекальня по розташуванню і функцій взаємопов'язані.

    Парильня - традиційний елемент бань. Досвід показує, що її відвідують 10-20% відвідувачів.

    Висока температура пари (повітря) викликає ряд тимчасових фізіологічних зрушень в організмі: підвищується температура тіла, прискорюється ЧСС і дихання, знижується артеріальний тиск, послаблюється сила м'язів, підвищується тонус серцево-судинної системи. егулярноекористування парильнею сприяє тренуванню, гартуванню організму, а іноді є лікувальним методом при таких захворюваннях, як ревматизм, подагра, хвороби нирок, деякі неврози.

    Басейни.

    Купально-плавальний басейн. Купально-плавальні басейни,мікробассейни, оздоровчі душі, масажні, фотарії надають бані оздоровчо-спортивний характер. Басейн має вхід з мильної або душової через тамбур. При вході в приміщення басейну передбачений прохідний душ для ніг. Ванни купально-плавальних басейнівмають довільну форму. Їх обладнають по периметру доріжкою шириною 15 м при вході і 08 м - в решті частини. При площі водної поверхні басейнів до 100 м2 в ваннах обладнають 1 сходи з поручнями, понад 100 м2 - 2.

    Мікробассейни споруджують поблизу виходу зпарильних. Їх має бути не менше 1 в кожній мильній або душовою (з відкритими кабінами).

    Важливим питанням для забезпечення санітарного режиму є взаєморозташування окремих приміщень в будівлі лазні. Доцільно відокремити приміщення дляоздоровчо-профілактичного обслуговування. Баня на 300 місць і більше повинна мати окремі входи, вестибюлі і гардеробні. Двері ванних і душових кабін повинні відкриватися в бік службово-го коридору. Масажні обладнають при роздягальнях або басейнах, буфети ікафе - поруч з чекальня. Вбиральні для відвідувачів передбачають в роздягальнях і чекалень, в закритих ванних і душових кабінах.

    Приміщення з "мокрим" режимом не повинні розташовуватися над приміщеннями з іншим режимом, хлораторів в підвалі. Стіни парильнихприміщень обробляють деревиною (береза, липа, осика або модрина). Стеля також повинен бути дерев'яним - з берези, липи або осики. Для обробки інших приміщень допускається використовувати полімерні матеріали згідно з переліком, затвердженим МОЗ України.

    В купально-плавальних басейнах при бані рекомендують організовувати водообмін з рециркуляцією води (багатократне використання з очищенням, знезараженням і одночасним поповненням запасів свіжої води).

    Будинки лазень і басейнів повинні мати водопровід та каналізацію. При відсутності міських чи селищних мереж каналізації умови і місця спуску стічних вод погоджують із санітарно-епідеміологічною службою. У лазнях передбачені окремі мережі виробничої і побутової каналізації.

    Обробка стічних вод лазень та басейнів здійснюється при наявності міської (селищної) каналізації разом з господарсько-побутовими стічними водами. При цьому співвідношення кількості стічних вод пральні та господарсько-побутових має становити не більше 1: 1 (під час роботи лазень, пралень). Допускається тимчасове підвищення вказаного співвідношення до 12:1. При співвідношенні понад 1:1 стічні води перед скиданням у канатіза-ционную мережа підлягають попередній обробці (коагуляція з вапнуванням і відстоюванням).

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Гончаренко Константин
    30%
    Гончаренко Константин 9 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Вам проще всего необходимо зарегистрировать ФОП.

    Есть два пути зарегистрировать ФОП.

    Зарегистрировать ФОП онлайн через Дом Юстиции Украины (

    https://kap.minjust.gov.ua/) или iGov (

    https://igov.gov.ua/), указав в заявлении адрес, по которому Вы хотите зарегистрировать. В таком случае Вам предварительно необходимо будет получить электронную цифровую подпись.

    Отправить по почте нотариально заверенное заявление о государственной регистрации ФОП и необходимые документы, указав в заявлении адрес, по которому Вы хотите зарегистрировать ФОП.

    Документы для регистрации.

    Требования к оформлению документов, представляемых для государственной регистрации

    Документы, представляемые для государственной регистрации, должны отвечать следующим требованиям:

    1) документы должны быть изложены на государственном языке и дополнительно, по желанию заявителя, - на другом языке (кроме заявления о государственной регистрации);

    2) текст документов должен быть написан разборчиво (машинописью или от руки печатными буквами)

    3) документы не должны содержать подчистки или приписки, зачеркнутые слова и иные исправления, не оговоренные в них, орфографические и арифметические ошибки, заполняться карандашом, а также содержать повреждения, которые не позволяют однозначно истолковать их содержание;

    4) документы в электронной форме должны быть оформлены в соответствии с требованиями, определенными законодательством;

    Для государственной регистрации физического лица предпринимателем представляются следующие документы:

    1) заявление о государственной регистрации физического лица предпринимателем;

    2) идентификационный код налогоплательщика.

    3) заявление об избрании физическим лицом упрощенной системы налогообложения и / или регистрационное заявление о добровольной регистрации в качестве плательщика налога на добавленную стоимость по форме, утвержденной центральным органом исполнительной власти, обеспечивающим формирование государственной налоговой и таможенной политики, - по желанию заявителя;

    Ну и необходимо встать на учет в фискальной службе.

    Конкретно по Вашей деятельности необходимо приобрести РРО (реєстратор розрахункових операцій), зарегистрировать его в налоговой по месту регистрации ФОП (ЗАПОЛНИТЬ ЗАЯВЛЕНИЕ ПО УКАЗАНОЙ ФОРМЕ) и выдавать покупателям чеки на продукцию(или отправлять их вместе с посылкой почтой).

    Относительно группы налогообложения ФОП:

    Разница между 2-й и 3-й группой:

    2 группа доход не более 5 421 000 млн.грн. в год, единый налог - 20% от минимальной зарплаты;

    До 10 –ти наемных работников.

    3 группа доход не более 7 818 800 млн.грн., налог за себя и налог 5% от дохода с учетом ПДВ И 3% без ПДВ( 2% на период военного положення)

    Ограничений по работникам нет.

    Чтобы идти по упрощённой системе налогообложения, подать заявление в налоговую нужно в течении 10 дней с момента регистрации, если выбрали 3 группу, и до конца месяца, если выбрали 2.

    Помимо этого вам нужно будет вести Книгу доходов, в которой обязательно нужно указывать даты и суммы поступлений денег на ваш счёт. Эту книгу также нужно будет зарегистрировать в налоговой.( СЕЙЧАС КНИГУ ОТМЕНИЛИ И ВЕСТИ ЕЕ в бумажном виде МОЖНО ПО ЖЕЛАНИЮ ФОП)

    Отчётность в налоговую нужно подавать ежеквартально и за год.

    В Пенсионный фонд нужно будет платить ЕСВ - единый социальный взнос ( будет идти стаж), размер взноса на сегодня – 1 474 грн. (22% от минимальной зарплаты).

    Так же ПДФО - 18%(ЗА НАЕМНЫХ РАБОТНИКОВ) и ВЗ -1,5%

    Рекомендую ФОП 3 ГРУППЫ.

    Далее если доходы возрастут необходимо решить вопрос о открытии ООО (там обязательно нужен директор и бухгалтер с оплатой заррплаты)

    квед 96.04Цей клас включає:

    - діяльність турецьких лазень, саун та парових бань, соляріїв, салонів для зменшення ваги тіла та інші послуги.

    С уважением,

    Константин Гончаренко


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України