Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 31 липня 2023, питання №89260

Усиновлення і служба в армії

Доброго вечора, підкажіть будь-ласка, якщо визнав батьківство дитини, але дитина не рідна, я можу анулювати цю процедуру, і усиновити цю ж дитину. Чи буде це підставою для звілнення зі служби в армії, Ситуація критична, так як дитина постійно без настрою, і не хоче бути без батька, хлопчик дуже хотів щоб я його усиновив, нам порекомендували зробити визнання батьківства. Служу в армії з перших днів, дитина без мене більше року, допоможіть відповідю, чи є сенс в цьому?

Відповіді юристів (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Дмитро!

    Якщо Ви визнали батьківство, все, Ви є батьком дитини. Навіщо Вам процедура усиновлення? Не зовсім розумію.

    І питання до того, як Ви змогли визнати батьківство? Ви є біологічним батьком?

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Дмитро Клієнт 9 місяців тому

      Моя дружина, на той час була матір'ю одиначкою, при народжені дитини батько не був вказаний. Коли ми одружились, дитина дуже хотіла щоб я був її батьком, ми пішли до РАЦС, щоб я всиновив хлопчика, нам там рекомендували щоб я визнав батьківство, так ми і зробили. На даний час дитині дуже важко без мене, хлопчик дуже сильно звик до мене, і розтавання для нього проходить дуже важко, я вже на військовій службі більше року, і ми не знаємо що робити з дружиною. Тому і цікавлюсь чи можу я анулювати цю чинність, та усиновити дитиниу, і чи буде це підставою для звільнення зі служби? Я не біологічний батько

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Дмитро.

    По-перше, факт встановлення батьківства у даному випадку був незаконним, якщо Ви не ж біологічним батьком дитини.

    По-друге, оскаржити факт встановлення батьківства зараз буде дуже складно.

    По-третє, навіть якщо Ви усиновите дитину, це не надасть Вам право на звільнення, на жаль

    • Дмитро Клієнт 9 місяців тому

      Підкажіть чому не дасть право на звільнення, читав про причини для звільнення, там є пункт усиновлення. ?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Дмитро!

    На жаль, але такої підстави для звільнення немає в статті 26. Можливо Ви помилились

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, це не буде підставою для звільнення. Це могло бы бути, підставою для відстрочки від мобілізації, але вже не має сенсу про це говорити.

    Ознайомтесь за посиланням з підставами для звільнення

    Ст. 26

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#n469

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України