Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 15 серпня 2023, питання №90080

Что мне положено по Закону

Здрастуйте, мой папа женился второй раз больше 35 лет назад. До брака ним была получена квартира. Занимался бизнесом. Сейчас он умер, жили в 3 комнатной квартире, купленной после брака. Был дом в Крыму. Дом продан в 2021 году, деньги на счету у жены. От брака есть дочь. Могу ли претендовать на наследство. Завещания нет, наверное, как, вообще узнать, что было на нем и на что можно претендовать. У меня инвалидность 3 степень

Відповіді юристів (5)

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна 8 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Так, право на спадкування мають особи, визначені у заповіті, а у разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі неохоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у законі.

    У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, другий з подружжя та батьки.

    Щоб дізнатися, чи був складений заповіт, необхідно подати запит нотаріусу, пред'явивши свідоцтво про смерть. Так, Ви зможете отримати інформацію зі спадкового реєстру.

    • Татьяна Петренко Клієнт 8 місяців тому

      Вопрос состоит в том, что если на нем ничего не оформлено на день смерти, ни квартира, деньги на счету у жены и т. д, есть ли в таких случаях шансы?

      • Богачевська Ольга Дмитрівна
        Богачевська Ольга Дмитрівна 8 місяців тому

        Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

        Якщо квартира була придбана в шлюбі, вона належить подружжю на правах спільної власності, незалежно від того, за чиї гроші була куплена і на чиє ім’я була оформлена.

        При винекненні додаткових питань звертайтеся, натискайте кнопку "Звернутись".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У випадку спадкування діти будуть претендувати на спадщину. Що стосується аналізу повної картини, потрібно спілкуватись.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Можете претендувати на спадщину, якщо вона знаходиться на підконтрольній території.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України