Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 18 серпня 2023, питання №90318

прийняття спадщини від батька

Зараз знаходжусь в Польщі. За заповітом хотіла би вступити в права наслідування, на квартиру від батька. (16 вересня буде 6 місяців з дати смерті батька). В консульстві України в Польщі зробила заявку на приймання спадщини (17.08.23), За результатом отримала Заяву в якій вказується що на даний час перебуваю в Польщі і приймаю спадщину, також вказується що особу встановлено та зареєстровано в реєстрі за номером. Не розумію свої подальші дії, а саме кому повинна направити ту заяву, та чи повинна я їхати для подальшого оформлення в зону бойових дій де знаходиться майно ( м. Херсон) і в якій строк повинна оформити документи на право наслідування. Батько перед смертю мав статус ВПО в м. Миколаїв. Довідка про смерть отримана в м.Миколаїв.

Відповіді юристів (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви зареєстрували заяву про прийняття спадщини і вважаєтесь спадкоємцем, який прийняв спадщину. Тепер консульство передасть інформацію нотаріусу, який завів спадкову справу. Місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

    Після 6 місяців з моменту відкриття спадщини (після 16 вересня) Вам необхідно звернутися до консульства або нотаріуса який веде спадкову справу із заявою про видачу свідоцтва про спадщину (особисто або через представника по довіреності).

    Після того як отримаєте свідоцтво про спадщину за заповітом Ви можете переоформити на себе нерухоме майно.

    Звертайтесь, якщо виникли додаткові питання!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Далі, коли минеться 6 місяців з дня смерті батька, Ви зможете отримати свідоцтво про спадщину й після того матимете право оформити на себе квартиру батька.

    Можу за потреби Вам в тому допомогти. З повагою, Адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України