Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 23 серпня 2023, питання №90700

Реалізація арештованого майна

Доброго вечора, з виконавчої служби прийшло провадження, де мені пропонують в рахунок погашення боргу, за ціною третіх електронних торгів, (державним підприємством заборгованої заробітної плати), автотранспортний засіб, який знаходиться в не належному стані і за їхньою оцінкою коштує близько 100.000 тис.грн,хоча мені заборговано втричі менше. Яке можливе вирішення даної ситуації?

Відповіді юристів (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, продадуть майно на аукціоні і вам віддадуть ваш борг все інше віддадуть власнику арештованого майна.

    Василь Клієнт 8 місяців тому

    То виконавець, в листі, хоче, щоб я вирішив це питання таким чином.

    • Корнійчук Євген Іванович

      Прикрипіть даного листа сюда

      • Василь Клієнт 8 місяців тому

        Доводжу до вашого відома, що реалізація арештованого майна, що належить….підприємству,а саме автотранспортний засіб…. не здійснена у зв'язку відсутністю купівельного попиту з боку покупців.

        Керуючись ст. 61 Закону України "Про виконавче провадження" пропонують вам вирішити питання щодо залишення за собою непроданого майна в рахунок погашення боргу за ціною третіх електронних торгів, автотранспортний засіб….

        Додатково повідомляю, щодо цієї ж статті 61 "... У разі якщо стягувач протягом 10 робочих днів з дня отримання повідомлення виконавця письмово не заявив про своє бажання залишити за собою нереалізоване майно, арешт з майна знімається і воно повертається і воно повертається боржникові. За відсутності у боржника іншого майна на яке може бути звернено стягнення, виконавчий документ повертається стягувачу без виконання."

        • Корнійчук Євген Іванович

          Доброго дня, майно вже продавали і не продали. Тому вам його пропонують його залишити собі. Якщо у боржника відсутнє інше майно, тоді я вам рекомендую забрати його собі, бо знімуть арешт і ви залишитися не з чим((

          • Василь Клієнт 8 місяців тому

            Дякую за відповідь.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Реалізація арештованого майна (крім майна, вилученого з цивільного обороту, обмежено оборотоздатного майна та майна, зазначеного у частині восьмій статті 56 Закон України "Про виконавче провадження"здійснюється шляхом електронних аукціонів або за фіксованою ціною (частина перша статті 61 Закону).

    Електронний аукціон розпочинається у визначений в інформаційному повідомленні про електронний аукціон день. Електронний аукціон проводиться протягом одного робочого дня з 9-ї до 18-ї години.

    Усі учасники, що були зареєстровані організатором, мають онлайн доступ до перебігу електронного аукціону. Учасники висувають свої цінові пропозиції щодо лота. Цінова пропозиція подається через Веб-сайт з кроком підвищення ставки, зазначеним у повідомленні про електронний аукціон. Переможцем електронного аукціону визнається учасник, від якого на момент завершення електронного аукціону надійшла найвища цінова пропозиція (при звичайному перебігу аукціону або через особливу ставку). Якщо один із учасників запропонував придбати майно за стартовою ціною і пропозицій щодо купівлі майна від інших учасників не надійшло, майно продається за стартовою ціною.

    Після погашення боргу решта виручених при продажі коштів передається володільцу проданого майна.

    Для того аби уникнути таких дій виконавця існує лише один спосіб: оплатити борг.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України