Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 09 вересня 2023, питання №92217

Чи можна збарати дитину на відпочинок Татусю

Моя коханка народила дитину. Записала в свідоцтво про народження мене татом дитини. Я одружений. Хочу забрати дитину до своїх родичів, без неї, а вона не дозволяє. Чи законно це і чи можу я взяти дитину погуляти, та забрати її на місяць коли я захочу? Бо, офіційно я батько дитини якій зараз 1,1 рік.

Відповіді юристів (10)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо Ви разом з матір'ю дитини подавали заяви до органу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) для визнання Вас батьком дитини, то Ви мали бути справді визнаним юридично батьком тої дитини.

    Якщо ж сама тільки матір дитини зверталась до органу РАЦС то, скоріше за все, дані про батька в свідоцтві про народження дитини вказані зі слів матері. В такому випадку вказуються дані про міфічного батька, в якого прізвище та громадянство насправді материні, а ім'я та по-батькові вказуються зі слів матері, яка має вказати дані біологічного батька дитини. Тобто в другому випадку в свідоцтві про народження не вказано Ваше прізвище і Ви тому не вважались би батьком тої дитини.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо.

    • Андрей Клієнт 8 місяців тому

      Я звертався з матір'ю моєї дитини. З мого паспорту вносилась інформація. Які в мене права на дитину? Чи можу я її забрати коли захочу без згоди з матір'ю? Чи можу я подати на аліменти, на матір дитини?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Якщо не виходить домовитись із матір'ю Вашої дитини про умови Вашої участі у вихованні дитини мирним шляхом, Ви можете звернутись до органів обпіки.. А як і це не допоможе, то треба звертатись до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрей Клієнт 8 місяців тому

      Якщо я просто візьму дитину та увезу. Чи порушу я закон?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Можуть виникнути проблеми з поліцією.

        • Андрей Клієнт 8 місяців тому

          З другого боку, я - батько дитини! В мене є свідоцтво в ДІЇ. Чи допоможе це?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Я розумію, що Ви - батько, але ризикувати не радив би.

            • Андрей Клієнт 8 місяців тому

              Підкажіть, що я порушую? Чи можуть мені інкременувати "викрадення дитини"?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Можуть, й запросто

            • Андрей Клієнт 8 місяців тому

              На якому основанії? Я також маю право на дитину як і мати...чи не так?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України