Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 15 вересня 2023, питання №92671 500₴

Вопроса два касательно порчи имущества в помещении и условиям догововора

Если в помещении сломана или повреждена кровать/диван нужно ли будет возмещать ущерб? Так как в списке перечисленного имущества данная мебель не была описана. Так же вопрос касательно выезда. Срок действия как вы видите до 21-го числа, арендотатель был уведомлен вчера, что мы собираемся выехать 17.09. Уведомлен был
ровно за неделю, что договор мы продлевать не будем и выезжаем 17.09. На что было сказано, что в договоре описано "предупредить необходимо за 2 недели", однако такого в договоре не вижу. Как лучше поступить?
Так же вопрос на счёт печати, можете проконсультировать на счёт неё. Ещё указали фамилию с ошибкой, что с этим делать?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Данило!

    Если в помещении сломана или повреждена кровать/диван нужно ли будет возмещать ущерб? Так как в списке перечисленного имущества данная мебель не была описана.

    Згідно з ч. 1 ст. 776 ЦК України, поточний ремонт речі, переданої у найм, провадиться наймачем за його рахунок, якщо інше не встановлено договором або законом.

    Крім того згідно пункту 4.2 Вашого ж договору оренди відповідальність за збереження орендованого приміщення та майна, яке в ньому знаходиться, несе орендар, тобто Ви.

    До того ж відповідно до ч. 3 ст. 776 ЦК України, якщо наймодавець не провів капітального ремонту речі, що перешкоджає її використанню відповідно до призначення та умов договору, наймач має право: відремонтувати річ, зарахувавши вартість ремонту в рахунок плати за користування річчю, або вимагати відшкодування вартості ремонту; вимагати розірвання договору та відшкодування збитків. У загальному випадку капітальний ремонт майна – відповідальність орендодавця, а поточний – орендаря згідно ст.776 ЦКУ.

    Так же вопрос касательно выезда. Срок действия как вы видите до 21-го числа, арендотатель был уведомлен вчера, что мы собираемся выехать 17.09. Уведомлен был ровно за неделю, что договор мы продлевать не будем и выезжаем 17.09. На что было сказано, что в договоре описано "предупредить необходимо за 2 недели", однако такого в договоре не вижу. Как лучше поступить?

    Ваш договір оренди з Ваших же слів (бо зі змісту самомого Договору не витікає) закінчується 21 вересня, але в ньому жодним чином не обумовлено будь яке попередження про це та строки, за яких воно повинно бути зроблено. Отже за умовами цього Договору Ви маєте повне право виїхати з орендованої квартири хоч в той же день, коли закінчиться оренда!

    Так же вопрос на счёт печати, можете проконсультировать на счёт неё. Ещё указали фамилию с ошибкой, что с этим делать?

    Складно сказати, нащо взагалі на Договорі стоїть печатка, оскільки для чинності цього документу вона в даному випадку просто не потрібна, оскільки укладається він між двома фізичними особами. Що стосується розбіжностей у прізвищах підписанта та в самій печатці, то варто було б знати, що це за особа, яка поставила печатку, а вже після того робити висновки. Можливо це печатка власника агенції по нерухомості, який готував договір оренди?

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України