Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 07 жовтня 2023, питання №94371

ФОП, ПРРО. Як працювати з ПРРО

Працюю по системі дропшипінг. Якщо відкривати ФОП, як далі працювати з ПРРО. Потрібно чеки видавати клієнтам? Але товар (одяг) відправляю не я , а постачальники.

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, працюєте через нову пошту, у такому випадку прро не потрібно.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    ПРРО не потрібен, якщо Ви будете отримувати плату за товар на IBAN рахунок ФОПу.

    Крім того у сфері дропшипінгу в разі перебування у статусі ФОП 3 групи на єдиному податку та виконання певних умов договірного характеру ()комісійна оферта тощо) можна звести податки до критичного мінімуму.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня! Відкриваєте ФОП на 2-ій або 3-ій групі єдиного податку. Щоб визначити яку саме конкретно групу обрати вигідну для вас потрібно прораховувати дохідність та з'ясувати хто ваші "постачальники" і який у них податковий статус. Після відкриття ФОП відкривайте підприємницький рахунок в будь якому банку.

    Якщо ваш "постачальник" отримує плату за товар від "покупців" і такий "постачальник" сам безпосередньо відправляє товар покупцю - то в такому випадку саме у вас відсутня розрахункова операція, яку потрібно проводити через РРО і вам РРО не потрібен. Така розрахункова операція існує тільки у "постачальника". (прим. хоча і у постачальника в такому випадку може не бути розрахункової операції, це залежить від того як він приймає оплати за товар: через отримання коштів на його IBAN? чи через отримання коштів "післясплатою" на "Новій пошті" чи інше).Вам, скоріш за всього, постачальник буде перераховувати вашу агентську винагороду шляхом перерахування коштів зі свого розрахункового рахунку на ваш IBAN - в такому випадку таку винагороду вам не потрібно буде проводити через РРО


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України