Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 12 жовтня 2023, питання №94717

Повторне проходження ВЛК

Доброго дня. Я місяць тому звертався сюди з таким питанням - у 2015 році, після контузії та психічного розладу я проходив у ЦВЛК комісію, згідно якою, мені видали постанову "Непридатний до військової служби із виключенням військового обліку гр 2 стаття 17а", наказ 402 МО. Я ходив у військову частину, мені у військовому квитку написали - звільнений у відставку з виключенням з в/о і направленням в ТЦК. Далі у ТЦК поставили штампи "знятий з в/о" за станом здоров'я і печатку "невійськовозобов'язаний".

Під час відвідування ТЦК, щоб належним чином оформити військовий документ з відміткою "виключений з обліку" - мені сказали повторно проходити медичну комісію. В мене питання - як вони мене, як невійськовозобов'язаного можуть відправити на ВЛК, якщо я виключений ЦВЛК з 2015 року наказом 402??? - чи взагалі мають право ТЦК проводити подібне?

Справа в тім що під час повномасштабного вторгнення мене жодного разу не чіпали, не телефонували (тобто по ідеї я в них не рахуюсь, з 2015 року). А тут явився "красень", я так розумію щоб поставили печать "виключений з в/о", мені взагалі потрібно явитись без рук та ніг? Чи що тут не так?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства ВЛК проходять що 5 років. Проте якщо Ви визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку така вимога є безпідставною.

    • Олексій Клієнт 7 місяців тому

      Доброго дня, Сергію.

      Тобто, якщо 402 Наказ до цього часу чинний, хоч я і проходив його у 2015 році і визнаний непридатний з виключенням з в/о - то на якій підставі мені вимагати, щоб поставили нормальну печатку, без цієї тяганини з ВЛК?

      Я ж і так невійськовозобо'язаний, відповідно відношення до ТЦК не маю жодного, дуже дивно що вони відмовили мені просто формально поставити печатку і допобачення..

      Наскільки мені відомо, висновок військово-лікарської комісії повторно підтверджувати непотрібно, якщо особо непридатна і виключена з в/о

      • Богун Сергій Павлович

        Важко сказати. Якщо не маєте статусу військовозобов'язаного - їх вимоги дивні. Однак краще всього додатково проаналізувати ситуацію. До 402 порядку вносили зміни.

        • Олексій Клієнт 7 місяців тому

          17а 402 Наказу дійсна по сьогодні (навіть із змінами 490 наказу).

          Виходить вони мене і мобілізувати не можуть, бо на руках документ ЦВЛК, і поставити печать не хочуть)))

          Якщо можете, перевірте будь ласка статю 17а 402 наказу - можливо і дійсно якісь вже проблеми на сьогодні.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України