Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 22 жовтня 2023, питання №95321

Как вписать другого отца в свидетельство о рождении ребёнка?

Проживаю в гражданском браке с мужем,у нас общий ребёнок. Ребёнок записан на моего предыдущего мужа так,как не прошло 10 месяцев с момента развода. Подавали в суд трижды.Моего гражданского мужа признали отцом нашего общего ребёнка.Но фамилию и отчество отказали вписать в новое свидетельство о рождении. Как мне это сделать?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Рішення суду повинно бути виконане. Оскаржуйте дії ДРАЦС до місцевого управління юстиції.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    А чому відмовили? Отримали письмову відмову юстиції?

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Доброго дня, треба аналізувати рішення суду, може позов був не вірно поданий, або не всі вимоги поставлені. тут є декільна нюансів. Потрібна допомога, звертайтесь. Взагалі, якщо вашого цивільного чоловіка визнали біологічним батьком, то в рішенні повинно бути вказано, що треба внести зміни до свідлоцтва про народження. Можуть бути якісь козні ДРАЦС.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 6 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. В Сімейному кодексі України є ряд статтей щодо таких питань.

    Стаття 134. Внесення змін до актового запису про народження у разі визнання батьківства, материнства

    1. На підставі заяв осіб, зазначених у статті 126 цього Кодексу, або рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

    Стаття 145. Визначення прізвища дитини

    1. Прізвище дитини визначається за прізвищем батьків.

    Якщо мати, батько мають різні прізвища, прізвище дитини визначається за їхньою згодою.

    2. Батьки, які мають різні прізвища, можуть присвоїти дитині подвійне прізвище, утворене шляхом з'єднання їхніх прізвищ.

    3. Спір між батьками щодо прізвища дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

    Стаття 146. Визначення імені дитини

    1. Ім'я дитини визначається за згодою батьків.

    Ім'я дитини, народженої жінкою, яка не перебуває у шлюбі, у разі відсутності добровільного визнання батьківства визначається матір'ю дитини.

    2. Дитині може бути дано не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько.

    3. Спір між батьками щодо імені дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

    Стаття 147. Визначення по батькові дитини

    1. По батькові дитини визначається за іменем батька.

    2. По батькові дитини, народженої жінкою, яка не перебуває у шлюбі, за умови, що батьківство щодо дитини не визнано, визначається за іменем особи, яку мати дитини назвала її батьком.

    Дитина, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє по батькові за згодою одного з батьків, якщо другий з батьків помер, визнаний безвісно відсутнім, оголошений померлим, визнаний обмежено дієздатним, недієздатним, позбавлений батьківських прав стосовно цієї дитини або якщо відомості про батька (матір) дитини виключено з актового запису про її народження, або якщо відомості про чоловіка як батька дитини внесені до актового запису про її народження за заявою матері.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України