Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 09 листопада 2023, питання №96440

1. Чи проходять спецперевірку, якщо та, то хто проводить її для начальника військової адміністрації та його заступника? 2. чи можна не проходити перевірку у департаменті освіти, якщо вже є підтвердження диплому в минулих роках?

1. Чи проходять спецперевірку, якщо та, то хто проводить її для начальника військової адміністрації та його заступника?
2. чи можна не проходити перевірку у департаменті освіти, якщо вже є підтвердження диплому в минулих роках?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Незрозуміле, в чому саме полягає питання. Можна більш детально?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Безугла Альбіна Валеріївна
    Безугла Альбіна Валеріївна 6 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 23 роки досвіду

    Доброго дня, Олено.

    Оскільки мова йде про державну службу, то згідно чинних норм при призначенні на посаду здійснюється спец.перевірка у будь-якому випадку. Єдине виключення, якщо протягом останнього року Ви вже проходили таку перевірку та маєте довідку на руках.

    Перевірку здійснюють спеціальні підрозділи. Пройти перевірку у департаменті освіти не можна.

    Якщо мова йде про знання української мови, то треба надати свідоцтво/атестат про середню освіту (школу) дезазначено Вашу оцінку з української мови. Додатко до диплому в даном випадку не підходить, треба саме середня освіта, оскількі в школі вивчали українську мову як основу, а в ВНЗ тільки повторювали.

    Якщо оцінка з української мови незадовільна, то треба сдавати екзамен на володіння української мови. Такі послуги надають багато ВНЗ на платній основі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України