Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 09 листопада 2023, питання №96459

увели деньги с карты

08.11 в 0,13 с карты на другую карту. Как узнать машейничиство или нет. В банк обращялась карту блокирнули. В мелиции требуют № карты куда ушло. В банке не дают

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Банк не надасть таку інформацію оскільки це банківська таємниця. В поліції повинні прийняти заяву. Це передбачено законодавством. В процесі слідчих дій в судовому порядку вони мають право отримати доступ до інформації яка містить банківську таємницю.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дар'я!

    Вам подрібно подати заяву про злочин до поліції за статтею 190 ККУ:

    1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) -

    карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -

    карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

    3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -

    карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

    4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, -

    карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

    {Стаття 190 із змінами, внесеними згідно із Законом № 270-VI від 15.04.2008}".

    У поліції повинні зареєструвати Вашу заяву та протягом 24 слідчий повинен внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Під час здійснення досудового розслідування слідчий може отримати необхідну йому інформацію щодо номера картки особи, на яку були перераховані Ваші гроші.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дарья Клієнт 6 місяців тому

    перевод на карту это мошейники? или мфо?

    Безугла Альбіна Валеріївна
    Безугла Альбіна Валеріївна 6 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 23 роки досвіду

    Добрый день, Дарья.

    Знакомая ситуация. Если речь идет об "Укрсиббанке", то 08.11.23 у них был сбой по технической причине. У меня тоже списали большую сумму. Мы разобрались. Если у Вас эта сумма не "вылезла" в минус на балансе карты и если это Укрсиббанк,то не волнуйтесь, все нормально.

    Если это другой банк - то следуйте рекомендациям других юристов. Обращайтесь в полицию - они обязаны принять заявление и отреагировать.

    Дарья Клієнт 6 місяців тому

    ощяд. я сейчас не в Киеве. Карта открыта в киеве. Тут где я нахожусь только лапшают

    • Безугла Альбіна Валеріївна
      Безугла Альбіна Валеріївна 6 місяців тому

      Юрист, м. Дніпро, 23 роки досвіду

      Значит доставайте их по гарячей линии или если Вы за границей - через чат на официальном сайте или мессенджеры, пока они Вам не дадут исчерпывающий ответ - куда исчезли деньги.

      Ваши деньги - это Ваша собственность и если банк не обеспечивает их безопастность, то должен нести за это ответственность. Разговаривайте с ними смело, не бойтесь. Закон на Вашей стороне.

    Дарья Клієнт 6 місяців тому

    Я насильно в селе. Уже месяц. На грани истерики. Розрываюсь уже


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України