Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 16 листопада 2023, питання №96856

«Як вчинити якщо не виплачують гроші на роботі за кордоном?»

Працюю 2-3 місяці в ресторані в Німеччині/Берлін . Офіційного оформлення небуло . Документи ніякі не давали підписувати . Я працювала і отримувала кошти зразу на руки . Але власник має свою тактику , в місяць виходило йому мені виплатити неповну суму , решта суми він виплачував в наступному місяці , і так далі повторювалось . Тобто зарплатня не стабільна , все залежало від клієнтів які відпочивали в ресторані , а та як їх недуже густо , то і гроші нізвідки було брати . Вчора я прийшла сказати що переходжу на іншу роботу , на що він мені сказав : Ти повинна відпрацювати 15 днів щоб я тобі повернув ті зароблені кошти ( сума 1000€ ) , і ці 15 днів БЕЗКОШТОВНІ . Що я можу зробити аби гроші повернути?

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    В Вашому випадку необхідно звернутися до консульства України в ФРН. Згідно законодавства на консульській установі лежить обов'язок правового захисту українських громадян за кордоном.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Дійсно, Вам треба звернутись до українського консульства.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України