Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 18 листопада 2023, питання №97019

Клопотання про зменшення суми витрат (або відмову) на правовий захист.

Ситуація.
Позивач відмовився від позову шляхом подання клопотання про залишення справи без розгляду. Суд задовольнив клопотання.
Відмова сталась на етапі підготовчого засідання яке ще і не було закінчене. По суті справа не розглядалась.
Внаслідок вищенаведеного Відповідач звернувся з заявою про відшкодування витрат на правовий захист (адвоката). Заявлена сума велечезна.
Питання.
1. Протягом якого часу Позивач повинен подати клопотання про зменшення суми витрат?
2. Чи може бути подано клопотання про відмову (саме відмову а не зменшення суми) в відшкодуванні витрат Відповідачу в звязку з тим, що у Позивача були підстави для звернення до суду.
3. Чи можна подати клопотання про перенесення розгляду заяви Відповідача на термін 1 місяць в звязку з бажанням Позивача отримати правову допомогу фахівців в області права.
4. Чи існує якийсь порядок (регламент) процедури відшкодування витрат з вказаними чіткими термінами та процесуальними діями особливо з точки зору тієї сторони з якої намагаються стягнути витрати (Позивача).
5. Як обійтися мінімальними витратами.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ознайомтесь за посиланням.

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&o...

    • Влад Клієнт 5 місяців тому

      Доброго дня. Дякую за відповідь. Але то для юристів, смертнім не зрозуміло скільки часу потрібно на подачу клопотання про (перегляд) зниження суми витрат на правничу допомогу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України