Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 28 листопада 2023, питання №97705

Хозяин квартиры обвиняет в воровстве

Добрый день подскажите куда обратиться в Киеве, по поводу хозяина квартиры. Я вместе со своей семьёй Впл с Харькова , прожили в Киеве на съёмной квартире 1.5 года, хозяйки не видели , сдавал квартиру её друг, договора у нас нету, то что было в квартире посуда, техника и т.д. записей нету.На днях приехала хозяйка квартиры и сказала , что нас выселить, чтоб мы съехали в течении 5 дней, но мы и выехали , теперь она нас обвиняет в воровстве её вещей , хотя там и не было и мы не видели , то что она на мою семью говорить. Куда обратится в Киеве, подскажите пожалуйста

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Можете особливо не перейматись цією ситуацією. У хазяйки квартири немає жодного шансу притягнути Вас до відповідальності - як до цивільної, так і, тим більше, кримінальної, які б претензії вона не пред'являла. Причини прості: договора оренди не було, заселились Ви зі згоди власника квартири, акут прийома передачи майна в квартирі складено не було - ні до вселення, ні до виселення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    По великому рахунку Вам ні до кого звертатися не потрібно, адже це лише розмови.

    Якщо власниця буде принижувати Вашу честь та гідність - Ви можете звернутися до суду.

    Якщо Ви не оформляли договору оренди квартири, то невідомо які були речі в квартирі та яких не стало, тому притягнути Вас до будь-якої відповідальності неможливо.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви не повинні доводити свою невинуватість. Якщо на Вас буде створюватися психологічний тиск, терміново звертайтесь до суду. Не бачу на даний момент правових підстав для притягнення Вас до відповідальності не вбачаю.

    Успіхів

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви маєте право звернутись до суду з позовом про захист честі та гідності. Його подають у випадку наклепу-поширення завідомо неправдивих негативних ганьблячих відомостей про особу.

    Якщо власниця-орендодавець звернеться з цим питанням до поліції, то Ви можете подати в поліцію зустрічну заяву про вчинення власницею злочину завідомо неправдивого повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину (стаття 383 Кримінального кодексу України). Замість того Ви можете заявити поліції про вчинення проти Вас адмінправопорушення завідомо неправдивого виклику поліції (стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України