Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 30 листопада 2023, питання №97836

Чи при зміні власника після оформлення спадщини приписані в житлі люди зберігають за собою прописку. Чи вони автоматично вважаються виписаними

Після смерті батька ми з сестрою оформили житло на себе по спалки. Мій син до переоформлення був прописаний в цьому житлі. Чи він вважажться выписаним після зміни власника, чи зберігає за собою право бути там прописаний. Чи потребу є це додаткових переоіормлень

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Таких людей може виписати лише власник квартири.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Автоматичне зняття з реєстрації не передбачено законом.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Після зміни власника житла зареєстровані в житлі залишаються там прописаними. Власник житла має право ініціювати зняття з реєстрації прописаних в його житлі-не власників. Ваш син може і далі проживати в тому житлі.

    Зняття з реєстрації місця проживання (перебування) здійснюється органом реєстрації, на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) (пункт 3 Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2022 року № 265 "Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад" (далі - Порядок).

    Орган реєстрації - виконавчий орган сільської, селищної або міської ради, який на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради, забезпечує формування та ведення реєстру територіальної громади, облік задекларованого місця проживання/зміну місця проживання особи (пункт 7 частини першої статті 2 Закону України "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні" (далі - Закон)

    Зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється також на підставі судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вони продовжують бути зареєстрованими за відповідною адресою, але новий власник може відвідати ЦНАП та виписати їх за власною заявою.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України