Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 09 січня 2024, питання №99821

Що робити якщо наклали арешт на мої рахунки за заборгованості по комунальних послуг але я не власник житла

Доброго дня, підкажіть будь ласка, що робити якщо я не власник житла, а просто там прописана, і не проживаю там декілька років, але на мої рахунки наклали арешт за заборгованість за комунальні послуги?.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Тетяно!

    Для початку - звертатися до нотаріуса, аби зняв арешт з користування коштами в сумі 13400 грн. А далі - оскаржувати сам виконавчий лист, на підставі якого було відкрито виконавче провадження.

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства Ви також несете обов'язок сплати комунальних послуг. Вам необхідно ознайомитися з матеріалами ВП. Вияснити на підставі якого виконавчого документа відкрито ВП. У разі можливості і за наявності підстав оскаржити в установленому законодавством порядку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Вам потрібно звернутись до виконавця з заявою про визначення поточного рахунку для видаткових операцій на суму 13400. Таким чином Ви можете використовувати цю суму з одного з заблакованих рахунків.

    Щодо арешту, то потрібно оскаржувати постанову виконавця.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Турчин Ярослав Александрович

    ВІТАЮ ВАС! Треба виконувати закон і не бути прописаною в одному місці, а жити в іншому. А бо хоча б слідкувати за своїми справами в суді у разі прописки бог знає де. Пошта приходить з судів та ін. органів саме по адресі прописки (реєстрації). Це Європа. Ваша явка в суд нікого не цікавить. Вислали документи на адресу прописки - Не отримали? - Ваші проблеми. Ніхто шукати не буде... Конвеєр. Саме так працює наразі правосуддя.

    Скоріш за все був виданий судовий наказ або заочне рішення суду за позовом надавача послуг ЖКП. Треба розбиратися.

    Порядок скасування судового наказу:

    Боржник має право протягом 15 днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 ЦПК України.

    Заочне рішення в принципі теж можна переглядати.

    Звісно можна нічого не робити чи розморозити на час війни право користування 1 банківським рахунком на 14200 грн /місяць, але борг від цього нікуди не дінеться, як і можливий арешт майна, стягнення з зарплати та ін. доходів.

    З повагою, юрист Ярослав Турчин

    Бобров Олександр Миколайович

    Доброго дня. Треба розбиратися на підставі рішення суду чи судового наказу накладено арешт. Судовий наказ досить лекго скасувати. В першу чергу, Вам треба ознайомитись з матеріалами справи в суді. Споживачі зобовязані сплачувати тільки за послуги, які фактично споживають.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України