Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 17 января 2024, вопрос №100363

Праця за основним місцем робои

Добрий день. Я працюю на посаді доцента на 0.5 ставки за рахунок загального фонду та 0.5 ставки за рахунок коштів університету на одній кафедрі. Чи вважається робота на цих посадах роботою за основним місцем роботи (взагалі нараховується 1.0 ставки)? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Загалом так, це має вважатися роботою за основним місцем.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

    Стаття 1. Визначення термінів

    1. У цьому Законі нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:

    ...

    12) основне місце роботи - місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, та визначене ним як основне згідно з поданою заявою (до відкликання) та відомостями, що обліковуються в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру на її підставі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    В даному випадку все буде залежати від того укладали Ви два трудових договори, чи один. Якщо один, то питань не має і це буде вважатись Вашим основним місцем роботи на повну ставку. Якщо ж Ви уклали два трудових договіра, то тоді це інше питання, оскільки не може бути два основних місця роботи.

    Відповідно до пункту 12 частини 1 статті 1 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування":

    "Основне місце роботи – це місце роботи, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, та визначене ним як основне згідно з поданою заявою (до відкликання) та відомостями, що обліковуються в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру на її підставі".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України