Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 22 января 2024, вопрос №100606

Чи враховується у педагогічний стаж робота вчителем за сумісництвом.

При оформлені пенсії за віком, Пенсійним фондом мені відмовлено у виплаті горшової допомоги у розмірі десяти місячних пенсійй відповідно до пункту 7 Прикінцевих положень Закону України від 09.07.2003 "Про обовязкове державне пенсійне страхування" Маю 42 роки загального стажу. Із 1991 по 2002 рік працювала у відідлі освіти на різних посадах, а за сумісництвом у школі на посаді вчителя. Із 2002 року по теперішній час працюю директором гімназії. Маю на основній роботі педагогічний стаж 23 роки. Якщо врахувати роботу за сумісництвом на посаді вчителя ( про що свідчать відповідні накази і довідки про отриману заробітну плату), то загальний педагогічний стаж складатиме - 33 роки. Чи враховується у педагогічний стаж для виплати одноразової допомоги при оформлені пенсії робота вчителем за сумісництвом.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Якщо робота за суміництвом відбувалась за всіма місцями протягом часу основної роботи, то педагогічний стаж вважається однаковим.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України