Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 31 января 2024, вопрос №101194

Розблокування (повернення) коштів з банківського рахунку (карти)

Добрий день!

ПриватБанк 24.01.2024 заблокував карту без кредитного ліміту на якому були кошти (~8 тис гривень) не надавши ніякого пояснення, ні поштового листа, ні листа на електронну пошту, ані в додаток Приват24. На звернення до підтримки, було зʼясовано, що здійснюється додаткова перевірка від банку (скріншоти з Приват24 є), але при поставленні питання, коли така перевірка закінчиться та на підставі чого не було вказано.

26.01.2024 звернувшись до відділення ПриватБанку було написано заяву на розірвання ділових відносин з банком з вказанням номеру банківського рахунку, куди потрібно перевести кошти. Також було вказано, що на протязі 3 робочих днів дані кошти будуть переведені на вказаний рахунок у заяві. На сьогодні сплинув час, кошти не надійшли. На звернення до підтримки до банку (через дзвінок з додатку Приват24) було сказано, що банк відмовив в розірвання ділових відносин і що потрібно зачекати 10 робочих днів з дня блокування рахунку (тобто з 24.01) і що потім потрібно написати заяву на повернення коштів.

Питання: Чому потрібно писати знову заяву? Куди потрібно звернутися, щоб розірвати ділові відносини і як повернути кошти?

Ответы юристов (1)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства Ви маєте право закрити рахунок. Вимагайте надання офіційної відповіді на Вашу заяву. Можете подати скаргу до НБУ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України