Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 31 января 2024, вопрос №101215

Директор школи пенсійного віку

В липні закінчується термін дії контракту з директором школи (пенсійного віку), якого було призначено на посаду, за результатами конкурсу, терміном на 2 роки. (До участі в конкурсі дана особа вже була один термін керівником даного закладу).
Які дії відділу освіти по закінченню контракту, продовжувати ще на 4 роки чи оголошувати в квітні новий конкурс?
Дякую

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Потрібен конкурс.

    Є роз'яснення МОН.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Відповідно до частини першої статті 38 Закону «керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка … пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до цього Закону». Це положення Закону застосовується до тих осіб, які претендують на зайняття вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти після набрання чинності цим Законом. При цьому Закон не дає будь-яких переваг особам, які обіймали посаду керівника закладу освіти до набрання чинності Законом і наразі продовжують обіймати зазначену посаду. Після завершення строку дії контракту такі особи беруть участь у конкурсному відборі на загальних засадах. Згідно з абзацом першим частини дванадцятої статті 39 Закону після закінчення строку, на який укладено строковий трудовий договір, трудові відносини припиняються та не можуть бути продовжені на невизначений строк. Таким чином, будь-які форми «переукладення» строкових трудових договорів без проходження конкурсного відбору Законом заборонені.

    https://olgopil.osv.org.ua/news/1638093105/#:~:text=Після%20завершення%20строку%20дії%20контракту,бути%20продовжені%20на%20невизначений%20строк.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України