Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 15 марта 2024, вопрос №103680

Звільнення за п.2 ст.41

Добрий день,
на підприємстві завідувача складу зловили на тому що вона виносила після роботи зі складу ТМЦ (за пазухою), пояснення надала, директор хоче звільнити за втрату довір'я, але працівниця тиждень не виходить на роботу, відкритого лікарняного в базі ПФ немає, їздили комісією додому, двері ніхто не відчинив, є акт. Зараз табелюється НЗ чи можемо ми за її відсутності звільнити її за п.2 ст.41, відповідно направивши у день звільнення їй лист з копією наказу про звільнення та необхідності отримання трудової + розрахунковий лист, чи звільняти потрібно лише коли вона присутня на роботі?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Ознайомтесь з порядком звільнення за прогул тут:

    .https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Звільнення_з_роботи_за_прогул

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом - так, але дійсно варто детально вивчити порядок звільнення працівника за прогул, аби не дати шансів працівнику оскаржити такий наказ в судовому порядку.

    З повагою!

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович месяц назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Судячи по тому, що директор не виніс наказ про звільнення у день втрати довір*я і трудові відносини продовжилися, існують ризики що при її звільненні на лікарняному це призведе до її гарантованого поновлення через суд. Тому необхідно з*ясувати питання з лікарняним, а потім при першому дні її виходу на роботу звільнити за втрату або прогул в залежності від причини не з*явлення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України