Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 16 марта 2024, вопрос №103759

Як можна оформити на себе будинок якщо власниця прабаба

хотіла б дізнатися а якщо будинок оформлений на прабабушку яка вже не жива і багатьох документів немає то як можна оформить будинок на себе

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вступати в процедуру спадщини, для цього треба звертатися до нотаріуса. Але насправді процес доволі не простий, оскільки за Вашими словами втрачені документи. До того ж, всі строки для прийняття спадщини вичерпано.

    З повагою!

    Семенюк Евгений  Вячеславович
    Семенюк Евгений Вячеславович месяц назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Рекомендується звернутись до нотаріуса для відкриття спадщини.

    У разі смерті власниці будинку, спадкоємцями можуть бути члени родини, в тому числі Ви як правнуки. Для оформлення спадщини необхідно звернутися до нотаріуса та скласти спадковий акт. Після цього ви отримаєте право власності. Але для оформлення власності на будинок можуть знадобитися деякі документи, такі як свідоцтво про смерть, довідка про спадкоємців тощо.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    Вам потрібно звернутись до нотаріуса із заявою про вступ у спадщину. Проте є багато питань, оскільки втрачені документи, також пропущений строк вступу у спадщину.

    З повагою, адковат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України