Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 17 марта 2024, вопрос №103779

Оформлення волонтерства на базі допомоги з зборкою дронів

Доброго дня. Є деякі люди - власники СТО які від початку війни багато допомагали військовим, безкоштовно ремонтуючи автомобілі. Кілька місяців тому почали збирати кошти на дрони, а потім і самі дрони почали збирати власноруч. Я їм допомагав з дронами. Від недавна вони оформились як волонтерська організація. Я маю на меті співпрацювати з ними як волонтер. Мені від них не потрібно зарплати і т д. Я поговорив з ними, і мені відповіли коротко без особливих деталей ( так як самі ще не сильно розібрались) що нажаль вони не можуть оформити мене як волонтера на безоплатній основі, так як податкова наче як вимагає щоб любі трудові угоди оплачувались хоча б мінімалкою, і само собою платився б податок. Це мені так коротко пояснили. Організація зацікавлена в тому, щоб я був їхнім волонтером, але щоб офіційно та без податків, мені також це підходить. Чи можете підказати чи інформація яку мені надали є дійсною, і якщо так, то чи можна щось організувати щоб моя співпраця з ними була офіційною та безкоштовною?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Влаштуватись офіційно на роботу і не отримувати зарплатню неможливо.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ігор Клиент месяц назад

    Тобто офіційно я не можу бути волонтером в якоїсь благодійної організації без отримання зарплати?Чи можливо я щось не так зрозумів?Можливо знаєте якісь ресурси пов'язані з волонтерством які варто почитати, щоб не задавати дурні питання тут?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України