Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 19 марта 2024, вопрос №103945

Блокування рахунку А-Банк

Заблокували картку А-Банк після переводу із-за кордону, запросили документи на підтвердження походження коштів, документи були надані(договір про працю, та виписки з банку) далі з'явилась якась скарга, сказали що скарга актуальна вирішуйте питання з заявником. Дізналися що це одна з клієнток(займаємося купівлею товарів в Європі, та відправкою в Україну) відправили скріншоти переписки, що маємо діалог де є чек про відправку нам коштів, що товар будемо купувати, товар відправили, та скріншот що зароблені кошти відправляємо на допомогу армії. Ніяких документів що відправляли не маємо в наявності, так як працювали не офіційно, та не зберігали ніяких чеків(не задумуючись що може бути подібна ситуація).

Хотілось бі дізнатись що можна зробити в даній ситуації? Чи можливо повернути кошти?
Що для цього треба?

Запит на закриття рахунку написали отримали відповідь(прикріплюю нижче)

За допомогу готовий заплатити.

Ответы юристов (9)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Про яку скаргу йде мова в відповіді банку. Я так розумію платник оспорював переказ?

    • Іван Клиент месяц назад

      Ну наскільки я зрозумів, то так, дівчина заплатила за товар (вже другий платіж) а потім подала скаргу, я надавав скрін-шоти що було від неї дві оплати 15000 та 1000 , та намагався пояснити що якби я був шахраєм то вкрав би більшу суму, але мене ніхто не хоче слухати , відповідь одна "Питання актуальне, вирішуйте щось зі скаргою"

      • Богун Сергій Павлович

        Товар Ви відправляли? Сума відправки відповідає сумі переказів? З Вашого питання зрозумів, що жодних доказів не маєте?

        • Іван Клиент месяц назад

          Працюю з початку повномасштабного вторгнення, ніколи не було ніяких запитань, я навіть з водія розписку не беру, хоч і відвантажую йому за тиждень на 200-300 тис. грн.

          • Богун Сергій Павлович

            Вам складно буде отримати кошти з огляду на скаргу платника. Більш всього Вам прийдеться звернутися до суду. Питання потребує детального вивчення.

            • Іван Клиент месяц назад

              Наскільки довго це може затягнутися? І якщо до суду, то з банком чи з клієнткою?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Я так розумію, що блокування сталося по причіні підозри у шахрайських діях, а саме, що Ви не відправили товар покупцю. Ви розмовляли з покупцем?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Іван Клиент месяц назад

      Ні, в мене було дуже багато клієнтів, не знаю як з нею зконтактувати, в телеграмі видалила профіль.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ясно. Виходячи з листа банку Вам не нададуть дозвіл на закриття рахунку та вивід коштів, що на ньому залишились, поки Ви не опротистуєте інформацію, яка викладена у скарзі або не вирішите питання з клієнтом. Також у листі зазначено, що банк має право заблокувати картку строком на 180 днів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України