Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 21 марта 2024, вопрос №104058

Чи може студент, який навчався на бюджеті в медичному університеті відмовитися від свого місця , і самостійно обрати інтернатуру у 2024 році

Чи може студент бюджетної форми навчання медичного університету, самостійно обрати інтернатуру у 2024 році, згідно з новою постановою про інтернатуру у 2024 році. Чи є можливість написання листа відмови від розподілу на державну інтернатуру?

Ответы юристов (1)

    Токмач Галина Николаевна

    Добрий день, Олександре!

    Так, може. Однак, раджу подати письмовий запит у МОЗ та отримати роз'яснення.

    ПОЛОЖЕННЯ про інтернатуру (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1081-21#Text):

    II. Рейтинговий розподіл в інтернатуру

    1. Рейтинговий розподіл випускників проводиться на підставі отриманого ними конкурсного балу.

    2. Рейтинговий розподіл на підготовку в інтернатурі проводиться для випускників:

    які навчалися в закладі вищої освіти за державним замовленням;

    які навчалися в закладі вищої освіти за кошти фізичних (юридичних) осіб.

    Для участі в рейтинговому розподілі в інтернатуру випускник подає до електронної системи рейтингового розподілу заяви, в яких обирає бажану спеціальність, заклад вищої освіти та базу стажування лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів відповідно до переліку, опублікованому на офіційному вебсайті МОЗ, та встановлює пріоритетність заяв для участі в конкурсному відборі для зарахування в інтернатуру від 1 до 5, де 1 - найвища пріоритетність, а 5 - найнижча.

    IV. Зарахування до інтернатури

    1. Підставою для зарахування на програму підготовки в інтернатурі є:

    1) направлення закладу вищої освіти на проходження програми підготовки в інтернатурі за результатами рейтингового розподілу; документ, що підтверджує рівень володіння державною мовою відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»;

    2) для випускників - іноземців та осіб без громадянства, які тимчасово перебувають на території України,- направлення закладу вищої освіти на проходження програми підготовки в інтернатурі.

    2. Направлення закладу вищої освіти на проходження програми підготовки в інтернатурі видається за наявності диплома про вищу освіту за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я».

    У направленнях за результатами рейтингового розподілу вказується прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) випускника, спеціальність в інтернатурі, заклад вищої освіти, база стажування та орган або заклад вищої освіти, який здійснює зарахування до інтернатури, терміни прийняття та строки проходження програми підготовки в інтернатурі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України