Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 23 марта 2024, вопрос №104276

Чи можна виписати воєннозобов,язаних

Купуючи житло а там 2 мужчини прописані воєннозобов,язаних чи я матиму право як власник виписати їх через Цнап.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Власник квартири має право виписати будь яку особу, яка в ній зареєстрована, без присутності та згоди останньої.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Революційні зміни в питанні зняття особи із зареєстрованого місця проживання відбулися з набранням чинності Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» . Цей нормативно-правовий акт набув чинності 1 грудня 2021 року, але фактична його реалізація була неможлива до затвердження підзаконних актів Кабінетом Міністрів України. Тому, 7 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 265 «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад» (далі – Порядок) , якою було затверджено Порядок декларування та реєстрації місця проживання (перебування), а також деякі інші акти, необхідні для реалізації вказаного закону.

    Відповідно до п. 61 Порядку зняття з реєстрації місця проживання (перебування) здійснюється за заявою власника житла приватної форми власності, поданої у паперовій формі, стосовно повнолітньої особи, місце проживання (перебування) якої зареєстровано в житлі, що належить власнику на підставі права власності, до якої додається:

    • документ, що посвідчує особу;
    • документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано чи зареєстровано місце проживання особи, що знімається.
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Маєте право це зробити через ЦНАП, але є міста, де і ЦНАПи відмовляють у знятті з реєстрації військовозобов'язаних осіб. Доводиться все робити через суд шляхом подачі позову.

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    ЦЕ ВАШЕ ПРАВО.

    Всього доброго!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Як власник маєте на це абсолютне право.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України