Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 27 марта 2024, вопрос №104486

Який основний КВЕД підійде для дропшипінгу?

Який основний КВЕД підійде для дропшипінгу, в ось такій формі:

Я отримав заявку на товар, передав заявку постачальнику, постачальник сам робить відправлення й отримує оплату за товар, а мені за мою роботу скидається маркетингова комісія (за рекламу або т.п.). Та я точно знаю що постачальники з якими працюю є спрощенці 2-3 групи, або фізичні особи (самі постачальники з особистих карток перераховують)

1. Який КВЕД краще підійде як основний?
2. Та що порекомендуєте у даній діяльності? При умовах лише IBAN, з приписками "оплата за товар" або "Виплата за замовлення"

Та які ризики якщо нема договорів оферти, комісії, агентського та інших? Тому як постачальників дуже багато, договори вони точно підписувати не будуть, як у такій формі можна працювати?)

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    У Вас є єдиний шлях в тій ситуації, яка склалася: спробувати підготувати публічний договір про надання послуг, в якому врахувати усі Ваші варіанти співпраці з постачальниками продукції.

    Інший договір оферти передбачатиме роботу з клієнтами, але ознак комісійної торгівлі, притаманної будь якій підприємницькій діяльності у вигляді дропшипінгу, цей договір точно не матиме, оскільки свої комісійні Ви отримуєте від постачальника.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України