Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 28 марта 2024, вопрос №104562

Скасування постанови про порушення пдр

Доброго вечора. Підкажіть будьласка як правильно подати позовну заяву так я к мені виписала штраф патрульна поліція що в мене немає страхового полісу на причеп, але при цьому я є учасником бойових дій і начебто мені не обов'язково страхувати причіп.

Ответы юристов (1)

    Ходак Владислав Володимирович

    Причіп - транспортний засіб, призначений для руху тільки в з'єднанні з іншим транспортним засобом. До цього виду транспортних засобів належать також напівпричепи і причепи-розпуски.

    Відповідно до п.13.1 ст. 13 ЗУ «Про обовʼязкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» учасники бойових дій звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України. Відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої є зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.

    Відсутність такого обов'язку законодавцем передбачена лише для визначених у п. 13.1 ст. 13 «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» категорій осіб за умови, якщо керування (транспортування) транспортного засобу здійснюється ними особисто.

    Позовна заява подається у суд загальної юрисдикції за місцезнаходженням Відповідача, протягом 10 днів з моменту винесення постанови.

    Відповідачем виступатиме відповідне управління поліції. У Вашому випадку це ймовірніше за всеУправління патрульної поліції в Чернігівській області ДПП (хоча може бути і інше). Перегляньте постанову там вказана ця інформація.

    Звертайтесь до суду. Приєднує рішення суду у подібній справі (щодо автомобіля, але щодо причепу ті ж правила)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України