Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 22 апреля 2024, вопрос №106380

Восстановление на службе МВС.

Добрый день. Ситуация следующая: я учился в университете МВС на 4 курсе. Произошли обстоятельства, не зависящие от меня, и мне пришлось уволиться. Группа, в которой я учился, отучилась полтора месяца и вышла на работу, а я хотел бы восстановиться и тоже выйти на работу сотрудника полиции. Обращаюсь к вам с просьбой помочь подсказать решение в данной сложившейся ситуации.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Відповідно до Наказу МВС !Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення курсантів (слухачів) вищих навчальних закладів МВС"https://ips.ligazakon.net/document/view/re16927?an...

    "4. Поновлення на навчання:

    4.1. Курсанти (слухачі), які були відраховані з ВНЗ, рішенням керівника навчального закладу можуть бути поновлені на навчанні, якщо:

    їх було відраховано з другого і наступних курсів;

    є клопотання відповідного комплектуючого органу внутрішніх справ.

    4.2. Поновлення курсантів (слухачів) на перший курс ВНЗ забороняється. Керівник ВНЗ має право поновити на другий курс курсантів (слухачів), які були відраховані з першого курсу, за умови ліквідації ними академічної заборгованості до початку навчальних занять на другому курсі.

    4.3. Поновлення на навчання за державним замовленням здійснюється за наявності вакантних місць, за погодженням з ДОН.

    4.4. Курсанти (слухачі), які навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста, магістра, можуть бути поновлені на навчання в тих самих ВНЗ, з яких були відраховані, або в інших ВНЗ на спеціальність, за якою здійснювалася їх підготовка.

    4.5. Поновлення на навчання курсантів (слухачів), які відраховані з ВНЗ, здійснюється, як правило, до початку навчальних занять.

    4.6. У разі поновлення на навчання особи, що була відрахована з ВНЗ, стягнення суми витрат припиняється. Якщо таке поновлення здійснено після відкриття виконавчого провадження щодо відшкодування витрат, стягнення їх суми припиняється на підставі вимоги стягувача".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України