Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 22 апреля 2024, вопрос №106383

Академічна мобільність, викладач науковець

Як чоловіку викладачу віком 45+, працюючому у вузі на 0.95 ставки, не знятому з військового обліку, та не потрапляючому в жодну із категорії на виїзд іншим способом, можна виїхати за кордон за програмою академічної мобільності?
Який перелік документів для виїзду потрібен, окрім підтвердження із закордонної приймаючої сторони?
Який алогоритм та процедура подачі документів, та яких документів.
Чи є якісь посилання, де можна з цим ознайомитись.

Викладач приймає участь за програмою академічної мобільності викладачів.

Дякую

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Як такої чітко визначеної на законодавчому рівні процедури не існує. Є інформація, що для початку Ваш ВНЗ повинен направили лист звернення до МОН щодо клопотання перед Державною прикордонною службою України з приводу Вашого виїзду за програмою академічної мобільності. Тобто, остаточне рішення приймається ДПСУ.

    Так, наприклад, відбувається за програмою Еразмус+.

    https://erasmusplus.org.ua/news/pidstavy-zvernen-s...

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України