Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 11 февраля 2020, вопрос №10704

Прийняття спадщини невісткою.

Доброго дня! Питання полягає в чому, житловий будинок, в якому проживає жінка, належить покійному свекру, чоловік цієї жінки (тобто син покійного) не прийняв спадщину, і теж помер. Нотаріальна контора відмовляє жінці в видачі св.про прийняття спадщини, так як в неї немає свідоцтва про шлюб між батьками чоловіка (свекром та свекрухою). Як діяти в цьому випадку?

Ответы юристов (4)

    Беликов Олег  Александрович
    Беликов Олег Александрович 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 31 год опыта

    Добрий день. А свекруха ще жива, вона не зверталася за прийняттям спадщини? Чи теж померла? Якщо померла, то треба її свідоцтво про смерть.

    • Валентина Клиент 4 года назад

      Померла, у жінки є всі документи, крім св. про шлюб, а реєстрація шлюбу в батьків чоловіка була в Росії.

    Беликов Олег  Александрович
    Беликов Олег Александрович 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 31 год опыта

    Надо запрос посылать туда, где регистрировали брак.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    пусть нотариус даст запрос в загс


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України